Sancțiuni dure. Lovitură sub centură pentru CFR Cluj din partea FRF. Campioana României a primit interdicție la transferuri

Campioana României, CFR Cluj, a primit o sancțiune dură din partea oficialilor FRF, având interdicție la realizarea transferurilor pentru încălcarea articolului 59 privind pragul de rentabilitate.

Și Astra Giurgiu a fost depunctată cu trei puncte pentru „încălcarea articolului 61 bis. alin. 3 privind lipsa datoriilor financiare restante către asigurările sociale/ autoritățile fiscale”. Astra urcase pe locul 1 vineri, după victoria cu 3-1 contra Academicii Clinceni, iar după această sancțiune își va pierde poziția de lider.

Trupa din Gruia nu va mai putea efectua transferuri „până la următoarea evaluare, la care se constată îndeplinirea cerinței, pentru încălcarea articolului 59 privind pragul de rentabilitate”.

Clujenii revin astfel în fruntea Ligii 1 înaintea partidei cu FC Voluntari, în această seară, de la ora 20:00. CFR are 41 de puncte.

Astra ar rămâne cu 40, după aplicarea depunctării, în condițiile în care a jucat deja în această etapă, ultima a anului: a învins cu 3-1 pe Academica Clinceni.

Deciziile Comisiei de Apel a FRF sunt definitive și executorii.

Hotărârile pot fi atacate cu recurs la Tribunalul Arbitral de la Lausanne (TAS), în termen de 21 de zile. TAS va pronunța soluția până la data de 14 februarie 2020, iar decizia TAS va fi irevocabilă.

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *