Eliminare în sferturile Cupei României pentru handbalistele lui „U”. Rapidul a marcat 40 de goluri la Cluj

U Cluj-Napoca a părăsit Cupa României FAN Courier la handbal feminin în faza sferturilor de finală, cedând pe teren propriu cu 32-40 (10-18) în fața Rapidului, într-un joc disputat fără spectatori. Giuleștencele nu au avut emoții deloc, controlând jocul în totalitate.

Elevele fostei internaționale Carmen Amariei erau în căutarea răzbunării eșecului din campionat de la Cluj, astfel că au început meciul perfect pe ambele faze și s-au desprins la 0-4. Patricia Moraru a fost prima jucătoare din tabăra „alb-negrelor” care a găsit calea spre gol (1-4, minutul 5).

Recitalul ofensiv al rapidistelor s-a simțit cel mai bine în ultimele 10 minute ale primei reprize, când s-au desprins de la 8-12 la 8-17. În acea perioadă de 7 minute, elevele lui Alin Bondar au fost incapabile să marcheze, lovindu-se de Diana Diaconu într-o formă foarte bună, ori de apărarea puternică a vizitatoarelor. Rapidul a intrat la pauză cu un avantaj mare, 10-18, în urma unei prime reprize aproape de perfecțiune.

Partea a doua a adus mai mult un joc școală, cu multe goluri ușoare și defensive inexistente, în care cea mai mare diferență de scor a fost de 11 goluri în mai multe rânduri (14-25, 21-32, 22-33, 23-34 și 24-35), pentru ca la final U Cluj să vină la opt lungimi în spatele bucureștencelor, scor 32-40.

Prin acest eșec usturător pe teren propriu, „studentele” își încheie parcursul în Cupa României, unde au fost la un pas de Final 4, fază în care a pătruns Rapid București, alături de Gloria Buzău. Ultimele două locuri se vor decide în urma meciurilor SCM Râmnicu Vâlcea – Dunărea Brăila și CSM București – CSM Slatina.

Larisa Araujo a fost principala marcatoare a Universității, cu 9 reușite, urmată de Alexandra Dindiligan (5), Rebeca Necula (5, 3 din aruncări de la 7 metri), Cristina Boian (5), Patricia Moraru (3), Florina Chintoan (3), Macarena Gandulfo (2).

Pentru Rapid București au punctat jucătoarele Ștefania Lazăr (10 goluri), Andreea Chiricuță (9), Elena Livrinikj (6), Jasna Boljevic (5), Ana Maria Chirigiu (3), Georgiana Bazon (2), Daniela Todor (2), Florentina Craiu (1), Marina Ilie (1) și Laura Popa (1).

Bucsi Krisztian

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *