Plusuri și minusuri pentru U-BT în urma meciurilor de la Oradea din Finala LNBM

U-Banca Transilvania a mers la Oradea cu 2-0 la general în ultimul act al Ligii Naționale de Baschet Masculin, dar bihorenii au putut împinge Finala în meci decisiv, după ce s-au impus cu 71-75 și 60-64 în Arena „Antonio Alexe”.

Sportul Clujean a scos în evidență aspectele pozitive, dar și cele negative din tabăra clujenilor, după Meciurile 3 și 4 din Finala LNBM.

Plusuri

Foto: Emi Turbuc

+ Evoluția lui Wright în Meciul 3. Remarcatul primului joc de la Oradea, conducătorul de joc al clujenilor a terminat cu 29 de puncte marcate și 5/8 din spatele arcului de cerc, cea mai bună prestație stagională.

+ Forța grupului de a reveni în meci. Caracteristică valabilă ambelor partide din Arena „Antonio Alexe”, unde U-BT a întors de câteva ori dezavantajul de pe tabelă, dar din nefericire finalul n-a fost unul reușit.

+ Recuperările ofensive. Capitol la care U-BT era de așteptat să stea bine, având în teren trei recuperatori buni, pe Stipanovic, Tarolis și Guzman. În special Meciul 4 putea face diferența la acest capitol, dar alb-negrii n-au profitat de recuperările mai multe.

+ Defensiva. Deși a încasat 75 de puncte în Meciul 3, U-BT n-a arătat tocmai rău în apărare, doar primul sfert fiind cu adevărat modest din punct de vedere defensiv. A doua încleștare a adus o atenție și mai mare în apărare, drept dovadă s-au primit doar 64 de puncte.

+ Ținerea shooterilor orădeni la procentaje sub medie. Markovic și Broussard au fost dezactivați de la distanță, la fel și Watson în Meciul 4, singurul cu medii excelente fiind Holt (4/8 per total după cele două meciuri).

Minusuri

Foto: Emi Turbuc
  • Arbitrajul în Meciul 3. Ciprian Stoica, Alin Faur și Laszlo Bukuresti au avut câteva decizii discutabile, ultimul atac clujean stârnind cu adevărat controverse în social media. Wright a fost căpăcit de Watson și Green, dar trebuia acordat coșul, după cum ulterior și Comisia Centrală a Arbitrilor a recunoscut greșeala oficialilor delegați.
  • Liberele ratate de Stipanovic. 40% și 25%, atât a avut Stipe de la linia de fault, ratările pivotului privând oarecum Clujul de la trimiterea ambelor meciuri în prelungiri cel puțin.
  • Puncte puține venite de pe bancă. În ambele cazuri Tarolis a condus lista, cu 10 și 9 puncte. U-BT a suferit la nivelul rezervelor, într-o serie în care orice punct a contat decisiv la final. „Studenții” au avut 21 și 20 de puncte de pe bancă, medii cu care nu se poate câștiga un joc în deplasare.
  • Punctele încasate după turnovers în Meciul 3. Faptul că băieții lui Silvășan pierd multe mingi nu e un detaliu nou. În schimb s-au încasat 26 de puncte după turnovers în Meciul 3, Oradea punând așa o serie de coșuri ușoare pentru 75-71 la final.
  • Lipsa unui lider adevărat în Meciul 4. Doar Richard a trecut de borna celor 10 puncte marcate, însă cu 5/12 din acțiune. Liderii obișnuiți, Stipanovic și Tarolis, n-au putut contribui pe măsură în această partidă.
  • Ofensivă modestă în Meciul 4. Din 2016 n-a înscris atât de puține puncte U-BT în campionat (60). Ultima dată s-a întâmplat tot împotriva Oradiei, în semifinalele stagiunii 2015/2016, când „Leii Roșii” au câștigat titlul.

Foto: Emi Turbuc

Bucsi Krisztian

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *