U-Banca Transilvania s-a calificat în finala turneului preliminar BCL, după ce a învins gazda grupei A, Peristeri, scor 84-74.
Sportul Clujean a analizat prestația sportivilor pregătiți de Mihai Silvășan în disputa contra formației elene.
Primul 5

Toni Katic – Conducătorul de joc a oferit o nouă prestație solidă, atât ca puncte marcate, cât mai ales în jocul colectiv, unde și-a pus foarte bine colegii în valoare. Katic a avut mai multe aruncări din acțiune, procentajul reușitelor fiind mai redus față de încleștarea cu Vilpas Vikings, dar a rămas mână sigură din interiorul arcului de cerc (5/7).
Patrick Richard – Double-double izbutit de căpitanul echipei, fiind principalul pasator din tot meciul (12 assist-uri). Richard a abuzat de „treițe”, unde a terminat cu 3/11, dar per total și-a adus aportul în momentele cheie, mai ales în ultimul sfert, când a pus pe tabelă puncte decisive în dreptul Clujului.
Elijah Stewart – Liderul la capitolul punctelor marcate pentru U-BT, Stewart a prins o zi bună de la distanță (4/7), remarcându-se și cu intercepțiile sale, 3 la număr, cele mai multe de pe teren. Americanul și-a adus majoritatea punctelor în primele două sferturi, pentru ca în parțialul patru să arunce de două ori din acțiune, ambele încercări scuturând plasa.
Stefan Bircevic – Sârbul n-a adus prestația din primul tur, acum confruntându-se și cu foul trouble, în ultimele minute ale partidei acumulând a cincea greșeală personală. Bircevic a contribuit totuși cu 8 puncte și 5 recuperări, jumătate din reușite venind din paint.
Andrija Stipanovic – Dominant sub panou, Stipe a controlat zona de 3 secunde, terminând cu 6/8 din acțiune și 7 recuperări. Singurul punct nevralgic, cu care însă se confruntă de mult timp și din natura postului pe care joacă, îl reprezintă aruncările libere, doar 1/4 cu Peristeri.
Rezervele

Karel Guzman – Activ în defensivă, a înscris dublul punctelor din primul tur. Ajuns la borna 6, cu 3/5 din acțiune, Guzman și-a achitat sarcinile, aducând și câte o recuperare ofensivă respectiv defensivă, alături de două assist-uri.
Dustin Hogue – Asemenea lui Stipanovic, Hogue nu are cea mai bună mână de la linia de fault (3/7 împotriva grecilor), în unele momente ratările sale aducând emoții clujenilor. Extrema de forță din SUA a contribuit cu 7 puncte și 3 recuperări, dar pierzând în același timp trei posesii.
Luca Colceag – Tânărul român a prins câteva minute pe parchet, înscriind dintr-un cut pe când mingea era la Stipanovic, fiind găsit liber sub coș de către Richard. Colceag a strâns și o recuperare defensivă.
Ștefan Grasu – Puțin peste 3 minute a evoluat Grasu, perioadă în care a acumulat o greșeală personală și n-a aruncat deloc la coș sau nu a fost trimis la linia liberelor.
Alexandru Pașca și David Lăpuște n-au evoluat deloc, iar Modibo Diaby a intrat pe parchet doar pentru 17 secunde.
Foto: basketballcl.com