Mercato în lupta pentru promovare. Cum s-au întărit principalele contracandidate la promovare ale Universității Cluj

Reluarea campionatului ligii secunde se anunță una încinsă pentru Universitatea Cluj, care va avea parte de o perioadă infernală în următoarele meciuri luând în calcul și partidele de play-off. Principalele contracandidate ale „studenților” s-au întărit serios în perioada de iarnă, cea mai activă formație fiind adversarul de mâine al alb-negrilor și anume Concordia Chiajna, care a reușit să aducă 11 jucători. Nici „șepcile roșii” nu s-au lăsat mai prejos în perioada pauzei de iarnă, reușind să facă curățenie în lot și să aducă 8 jucători din Liga 1, fapt care nu s-a mai realizat de mai bine de 10 ani.

Sportul Clujean prezintă un material cu transferurile perfectate de contracandidatele Universității Cluj la promovare. Echipele ce vor fi incluse ca și contracandidate sunt: Petrolul, Hermannstadt, Concordia Chiajna, FC Buzău și Csikszereda.

* CSA Steaua nu a fost inclusă în ciuda locului de play-off din cauză că nu are drept de promovare pentru acest sezon.

Hermannstadt

Hermannstadt a demonstrat că este o echipă activă pe piața transferurilor, reușind să efectueze 7 mutări, iar la începutul perioadei în lotul sibienilor au ajuns Ioan Hora, Ciprian Biceanu, Andrei Blejdea și pe Daniel Paraschiv (Împrumut de la FC Voluntari). După ce l-a ratat pe Dragoș Gheorghe, ajuns la Petrolul, trupa lui Măldărașan s-a orientat și l-a transferat pe „killer-ul” Universității Cluj din meciul cu Astra și anume pe Gabriel Șerban, cel care a transformat penalty-ul decisiv. Până la final sibienii au mai reușit să-l aducă de la Dinamo pe goalkeeper-ul Plamen Iliev și pe fundașul stânga de la Sportul Șimleul Silvaniei, Alexandru Tudor Negrea.

Ioan Hora a bifat 17 meciuri în acest sezon pentru UTA Arad unde a reușit să marcheze de 4 ori. Ciprian Biceanu a bifat 16 meciuri pentru Concordia Chiajna. Andrei Blejdea venit de la „U” Cluj a marcat de 3 ori și a oferit alte 3 pase de gol în 16 meciuri pentru studenți. Daniel Paraschiv a bifat 12 meciuri pentru Voluntari și a reușit un gol în Cupa României. Gabriel Șerban a fost unul dintre jucătorii providențiali ai giurgiuvenilor din prima parte, iar mijlocașul a evoluat în 14 partide și a marcat un singur gol. Plamen Iliev a stat 10 meciuri între buturile dinamoviștilor, perioadă în care a încasat 19 goluri. Alexandru Negrea a fost adus de la Sportul Șimleul Silvaniei după ce în sezonul trecut a jucat pentru Chindia Târgoviște.

Petrolul Ploiești

Petrolul Ploiești a efectuat 7 transferuri în perioada de mercato. Primii jucători au fost Mihai Velisar de la Gaz Metan Mediaș și Dragoș Gheorghe de la Astra Giurgiu. Aceștia au fost urmați de Sebastian Moroz, portar venit de la Astra, Vedran Vrhovac fundaș central sosit de la Zeljeznicar Sarajevo și de Alexandru Sabău, fundaș central venit de la FC Brașov. De asemenea, pe fondul crizei cluburilor Academica Clinceni și Gaz Metan Mediaș, lupii galbeni i-au mai adus pe Georgi Pashov ( fundaș lateral-ex Academica Clinceni), care așteaptă să fie legitimat, Marius Cioiu ce poate evolua pe postul de mijlocaș dreapta (ex Academica Clinceni) și pe Răzvan Horj, fundaș central venit de la Gaz Metan Mediaș.

Mihai Velisar a bifat pentru Gaz Metan Mediaș 12 meciuri – 10 în campionat și alte două în Cupa României. De partea cealaltă, Dragoș Gheorghe, care poate evolua pe mai multe posturi din ofensivă a fost cel mai bun jucător al Astrei Giurgiu din acest sezon, unde a reușit 5 goluri și o pasă de gol. Vedran Vrhovac a bifat 17 apariții și 2 goluri în prima divizie din Bosnia din acest sezon. Sebastian Moroz a prins 15 meciuri între buturile Astrei unde a încasat 19 goluri. Alexandru Sabău a bifat 14 meciuri și a marcat de 2 ori pentru FC Brașov în acest sezon de Liga 2. Marius Cioiu a avut o evoluție constantă în tricoul Academicii el reușind să bifeze 16 meciuri în Liga 1. Nu în ultimul rând Răzvan Horj, ultimul venit în echipa condusă de Nae Constantin, nu a avut un debut de sezon foarte bun la medieșeni, dar spre final acesta a reușit să strângă puțin peste 500 de minute în Liga 1 în acest sezon.

Csikszereda

Csikszereda și-a completat cu 5 jucători în perioada de transferuri. Primii doi jucători au fost Daniel Vita (fundaș central) de la echipa a doua a Academiei Pușcaș și Balazs Csiszer (fundaș dreapta) de la Sepsi Sfântu Gheorghe.

Apoi Csikszereda a mai prezentat 3 jucători, pe Balasz Tajti, Sargis Metoyan și Bogdan Moga. Balasz Tajti (21 de ani) este fundaș dreapta și a venit din Liga a 3-a maghiară de la Gardony Varosi SC, iar anterior acesta jucase la Szolnok în al doilea eșalon maghiar 14 meciuri. Bogdan Moga (26 de ani) este portar și a venit de la Viitorul Pandurii Târgu Jiu, unde în acest sezon a apărat buturile gorjenilor în 4 meciuri. Cea mai importantă venire a fost cea a lui Sargis Metoyan (24 de ani), vârf venit de la Lernayin Artsakh Goris din prima ligă armeană, unde a marcat de 14 ori în 15 meciuri și a mai oferit alte 2 pase de gol.

Concordia Chiajna

Concordia Chiajna a fost cea mai activă echipă pe piața transferurilor în pauza de iarnă reușind să aducă 11 jucători. Primele două transferuri ale Concordiei au fost cel al atacantului sârb Nemanja Sokovic de la Ripensia Timișoara și a mijlocașului Bogdan Barbu de la Rapid. Vârful a avut mai multe probleme medicale în acest sezon și a prins doar 7 meciuri pentru Ripensia și a marcat un singur gol, iar fostul mijlocaș al Universității Cluj, Bogdan Barbu, care a promovat cu Rapid sezonul trecut în prima ligă, a bifat în acest sezon doar două prezențe în tricoul giuleștenilor. Au urmat apoi transferurile lui Neluț Roșu de la Voluntari (4 meciuri în campionat în acest sezon), Carol Taub (3 meciuri pentru „U” Cluj în acest sezon), Paul Batin (venit de la Progresul Șomcuta Mare, Liga 3 seria 10), Stjepan Plazonja (vârf care a bifat 12 meciuri pentru Hermannstadt fără să înscrie niciun gol) , Andrei Mirică ( mijlocaș venit de la Popești Leordeni) și Denis Moldovan (portar venit de la Viitorul Cluj).

La finalul perioadei de transferuri Concordia a mai reușit încă trei mutări, aducându-i pe Carlo Casap și Răzvan Matiș împrumut de la Farul Constanța, dar și pe extrema Universității Cluj, Nicolae Pîrvulescu (11 meciuri pentru „U” Cluj în acest sezon).

FC Buzău

Formația din Crâng a prezentat 5 transferuri. Prima noutate a lotului a fost împrumutul de la Dunărea Călărași a fundașului Robert Sălceanu, care a bifat 15 meciuri în acest sezon de Liga 2. La formația din Crâng a ajuns fostul atacant al celor de la Dinamo, Mihai Neicuțescu, care în acest sezon a prins doar 6 partide pentru alb-roșii.

De asemenea, la Buzău au mai ajuns Dorin Burlacu de la Aerostar, mijlocaș ofensiv cu peste 140 de meciuri în Liga a 2-a și vârful uruguayan Gonzalo Lattore crescut de Penarol și la juniorii U20 de la Cruzeiro, care a evoluat ultima dată la Cerro Largo. Ultimul ajuns la un acord cu formația pregătită de Cristi Pustai a fost Dinko Trebotic, mijlocaș care a cucerit campionatul Ungariei cu Mol Vidi și care a avenit din Liga a IV-a a Spaniei.

Universitatea Cluj

Universitatea Cluj a efectuat o campanie de transferuri solidă aducând în pauza de iarnă 8 jucători. Primul sosit a fost Roberto Romeo de la Gaz Metan Mediaș, jucător cu peste 100 de meciuri în Liga 1. După s-au alăturat formației pregătite de Erik Lincar și fundașul central Florin Ilie de la UTA Arad, care în acest sezon a bifat un singur minut în campionat alături de Martin Remacle venit de la FC Botoșani(45 de minute bifate în tricoul celor de la FC Botoșani în acest sezon de Liga 1) și Aurelian Păun (a apărat buturile ilfovenilor 7 partide în prima parte a acestui campionat) de la Academica Clinceni

În perioada cantonamentului de iarnă au mai venit Romario Pires (15 meciuri în Liga 1 în acest sezon) și Ely Fernandes(9 meciuri în acest sezon în Liga 1) de la Farul Constanța. De asemenea alb-negrii au profitat de situația precară de la Academica Clinceni și Gaz Metan Mediaș și i-au mai acontat pe Paul Pîrvulescu (14 meciuri în Liga 1în acest sezon) și pe Ioan Filip (21 de meciuri pentru Gaz metan în acest sezon de Liga 1).

Stroia Cătălin

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

c84f6441-c169-4dc1-a330-8081262660f8