VICTORIE categorică pentru U-BT Cluj la debutul pe teren propriu în EuroCup. Alb-negrii au anihilat-o perfect pe Cedevita Olimpija și au obținut primele puncte din grupă!

Baschetbaliștii de la U-Banca Transilvania Cluj au dovedit, din nou, că în fața propriilor suporteri sunt greu de bătut de orice echipă. La fel s-a întâmplat și miercuri seara, 19 octombrie, în BT Arena, după un meci jucat la perfecție și fără greșeală împotriva slovenilor de la Cedevita Olimpija, formație pe care trupa lui SIlvășan a dominat-o categoric de la un capăt la celălalt și a învins-o cu scorul de 94-76 (28-17 / 20-14 / 20-22 / 25-21), în cadrul etapei a doua a grupelor din EuroCup.

U-BT Cluj a avut un început de meci în forță și a preluat conducerea încă din debutul partidei și s-a instalat la conducere pe tabelă, având un avantaj pe tabelă de 7 puncte în ultimele două minute de joc din primul sfert (20-13). Alb-negrii au continuat să se mențină la cârma jocului și să își domine adversarii, iar ultimul coș i-a aparținut lui Patrick Richard, care a înscris trei puncte și a dus scorul la 28-17 la finalul primullui sfert, aruncând sala în picioare.

U-Banca Transilvania a evoluat curajos, determinat și cu atitudine în fața celei mai puternice formații din Slovenia, oferind un recital de baschet demn de EuroCup. Meindl, Cățe și Bircevic au fost cei mai buni marcatori ai primelor zece minute din meci, contribuind decisiv la evoluția scorului.

Baschetbaliștii pregătiți de Mihai Silvășan au controlat autoritar și sfertul secund, mărind ecartul pe tabelă la 11 puncte diferență (32-21), oaspeții nereușind să se impună sub panoul advers. Stefan Bircevic a aruncat sala în picioare cu un slam-dunk de senzație și a dus scorul la o diferență semnificativă de 17 puncte (40-23).

În prima repriză a jocului din BT Arena, slovenii nu s-au ridica la nivelul campionilor României, care nu le-au oferit nicio șansă oaspeților.

Alb-negrii au intrat la pauza mare cu un avantaj relativ liniștitor pe tabelă, de 17 puncte, după o primă repriză controlată categoric și în care i-au dominat autoritar pe sloveni, care au fost lipsiți de atitudine: (48-31).

În debutul sfertului al treilea, U-BT Cluj a revenit de la cabine cu același entuziasm în joc și a avut un început de sfert sub același registru tactic, cu un joc ultra-ofensiv care a dus la mărimea avantajului pe tabelă (62-35).

Taylor, Meindl și Guzman au fost cei mai eficienți baschetbaliști din atacul gazdelor, reușind să înscrie 14 puncte primii doi, respectiv 10 puncte ultimul până la sfertul trei.

Cedevita Olimpija avut o perioadă bună de joc la finalul sfertului al treilea și au mai recuperat din avantaj, însă U-Banca Transilvania a intrat în sfertul patru cu 15 puncte diferență, 68-53.

Slovenii s-au apropiat la zece puncte diferență și le-au dat gazdelor emoții pe final de meci, 70-60 dar Bircevic și-a trezit echipa cu o treiță. Replica oaspeților a venit tot cu o aruncare de trei puncte reușită de Radovic. Un slam-dunk de efect marca Guzman a aruncat tribunele în aer și l-a obligat pe antrenorul oaspeților să solicite time-out, iar scorul a devenit 77-66, cu patru minute înainte de finalul meciului. Bircevic a fost motorul echipei în acest joc și a reușit să înscrie din nou, ducând scorul la 82-66.

Confruntarea s-a încheiat cu victoria categorică pentru U-Banca Transilvania cu scorul de 94-76, la capătul unui meci dominat de la un capăt la celălalt de alb-negri.

Următorul joc oficial pentru U-BT Cluj va fi Derby-ul Transilvaniei, cu CSU Sibiu, sâmbătă, 22 octombrie, tot pe teren propriu, de la ora 20:15, iar marți, 25 octombrie, clujenii vor primi vizita în EuroCup a formației Venezia, de la ora 20:00.

Publicul clujean iubitor de baschet a venit în număr mare să îi încurajeze pe baschetbaliștii de la U-Banca Transilvania în acest prim joc pe teren propriu din acest sezon și primul „acasă” din EuroCup, însă partida nu a fost sold-out așa cum era de aștetat.

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *