Campanie de achiziții puternică a campioanei U-Banca Transilvania. Jucători din NBA și Euroligă au venit la Cluj

Trei baschetbaliști de top au semnat cu campioana României, U-Banca Transilvania Cluj, și se vor alătura lotului condus de Mihai Silvășan.

Este vorba despre unul dintre cei mai importanți shooteri din Euroligă, Jarell Eddie, fost component de bază la Fenerbahce Istanbul și care a avut meciuri și în NBA.

Jarell are 31 de ani și este originar din Tampa, statul Florida. El măsoară 2.01 metri și poate fi utilizat pe poziția de extremă. A făcut însă liceul în Carolina de Nord, apoi a evoluat la colegiu pentru Virginia Union. 

În cariera universitară, Jarell s-a regăsit de două ori în echipa ACC All-Academic, marcând peste 1.000 de puncte. Nu a fost draftat în NBA, dar a jucat în Summer League pentru Washington Wizards, apoi a ajuns în NBA D-League, la Austin Toros. Mai mult, sportivul a câștigat concursul de trei puncte din cadrul All Star Game-ului desfășurat în G-League. 

În 2015, Washington Wizards i-au oferit un contract și a debutat oficial în NBA odată cu un meci împotriva celor de la Brooklyn Nets.

Ulterior, Jarell a făcut pasul spre Europa, semnând cu francezii de la SIG Strasbourg. Jucătorul de peste ocean a mai îmbrăcat maioul echipelor UCAM Murcia, San Pablo Burgos (Spania) și Konyaspor (Turcia). De notat faptul că la Murcia a fost coleg cu Emanuel Cățe. 

Eddie a acumulat 41 de meciuri în Liga Endesa, cu medii de 13.2 puncte, 3.2 recuperări și 0.6 pase decisive, alături de un procentaj de 43% la aruncările de la mare distanță. În plus, a bifat 32 de apariții în Euroligă, unde s-a remarcat cu un procentaj de 45% la aruncările de trei puncte. 

În sezonul precedent din Turcia, Jarell a izbutit statistici de 13.9 puncte, 6.6 recuperări, 1.4 pase decisive și un procentaj de 42.9% din spatele semicercului.

D.J. Seeley, noul fundaș al U-BT Cluj-Napoca

Un alt jucător care a venit la Cluj este Dennis Jerome Seeley, baschetbalist cu prezențe în Euroliga care vine de la Bayern Munchen. În vârstă de 33 de ani, Seeley este originar din Redding, California și măsoară 1.93 m și poate fi folosit pe poziția de fundaș, acumulând o experiență bogată în Europa. Practic, el este absolvent al California State University și a jucat în NBA Summer League pentru Los Angeles Lakers. Ulterior și-a început cariera profesionistă în Serbia, la Košarkaški klub Radnički.

De-a lungul carierei, Seeley a mai îmbrăcat maioul grupărilor Medi Bayreuth (Germania), Manresa (Spania), Beșiktaș Istanbul (Turcia), Maccabi Tel Aviv (Israel), Gran Canaria (Spania), Rytas Vilnius (Lituania), Casademont Zaragoza (Spania), Bayern Munchen (Germania), Buducnost Podgorica (Muntenegru), Gravelines Dunkerque (Franța).

Ultima stagiune l-a găsit pe american la Bayern Munchen, totalizând de-a lungul carierei 65 de partide în Euroligă, cu medii de 7.4 puncte, 2.1 pase decisive și 1.5 recuperări. El a participat în cea mai importantă competiție europeană alături de Maccabi Tel Aviv și Bayern Munchen. Totodată, la echipa bavareză a colaborat cu renumitul antrenor Andrea Trinchieri.

Pe de altă parte, D.J. a bifat până acum 84 de meciuri în EuroCup, cu statistici de 10.5 puncte, 2.3 pase decisive și 2.1 recuperări. De menționat faptul că în palmaresul lui Seeley se regăsesc două titluri în Muntenegru și Lituania, alături de două Cupe cucerite în Israel și Muntenegru. 

Bryce Jones, noul conducător de joc al U-BT

Trupa clujeană și-a asigurat serviciile lui Bryce Jones, noul conducător de joc al U-BT Cluj-Napoca, care vine de la formația Limoges, una dintre cele mai importante formații din Franța.

Pe numele complet Bryce Tyler Jones Jr, baschetbalistul este originar din Brooklyn, New York, și va împlini 29 de ani în luna octombrie. Acesta are 1.83 m și a absolvit colegiul Murray State în 2017. El și-a început cariera profesionistă la Ulcinj, în Muntenegru. A mai îmbrăcat maioul grupărilor Borac Cacak și FMP Belgrad în Serbia, iar sezonul precedent l-a petrecut la Limoges CSP, în ProA.

Jones a strâns statistici de 15.8 puncte, 5.0 pase decisive, 2.4 recuperări și 1.2 intercepții în sezonul regulat din Franța.

În această vară, U-Banca Transilvania i-a mai transferat pe Mihai Măciucă și Mareks Mejeris.

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *