La Cluj se dă startul Turului Ciclist al României


Turul Ciclist României, care s-a impus drept una dintre cele mai importante competiții de profil din Sud-Estul Europei, ia startul anul acesta din Cluj-Napoca!

A 52-a ediție a Micii Bucle, cum mai este denumit Turul României, se desfășoară între 11 și 15 septembrie pe un traseu de 707 km care pornește din Cluj-Napoca, ajunge în premieră pe TransBucegi (Drumul Babelor) și se încheie la București.

Mai multe detalii despre această ediție găsiți în comunicatul publicat aici: https://turulromaniei.com/turul-romaniei-2019-prima-competitie-pe-transbucegi/.

Turul a fost reluat în 2018, după cinci ani de pauză, cu ocazia Centenarului. În 2018 Turul a fost câștigat de ciclistul român Serghei Țvetcov, originar din Republica Moldova.

La Cluj suntem privilegiați, pentru că Mica Buclă poposește aici două zile – marți, 10 septembrie, când are loc prezentarea oficială a echipelor și miercuri, 11 septembrie, când se dă startul în prima etapă. Prezentarea oficială a echipelor are loc mâine de la ora 19.00, pe platoul Sălii Polivalente (lângă Cluj Arena), dar festivitățile încep de la ora 15.00, cu BIKE SHOW, un program la care sunt invitați toți clujenii pasionați de bicicletă, ba chiar și cei care nu știu deocamdată că sunt pasionați

Organizatorul Turului, Federația Română de Ciclism, a pregătit o serie de activități și competiții pentru amatori de toate vârstele: slow bike, reborn sprints, speed bike, atelier de siguranță a biciclistului, show de acrobație pe bicicletă cu Gabi Orban – deținătorul a trei recorduri omologate de Guinnes World Records și patru titluri naționale la Mountain Bike trial, competiție de push bike pentru copii, food court și bar pentru cicliști, fond muzical asigurat de un DJ și un fonomat unde participanții își pot imortaliza momentul de bucurie trăit alături de alți pasionați de ciclism.

Pentru detalii: https://turulromaniei.com/bikeshow/

Startul primei etape din Turul României se va da, miercuri la ora 11.00, tot de pe platoul Sălii Polivalente.

Partenerii principali ai Turului României sunt Auchan și Ministerul Tineretului și Sportului, alături de partenerul de mobilitate – Skoda, partenerii instituționali – Primăria Municipiului București, Primăria Târgoviște și Consiliul Județean Cluj și partenerii de organizare: Danone (Tricoul Galben), Coccolino (Tricoul Cel mai bun sprinter), Persil (Tricoul cel mai bun U23), Auchan (Tricoul cel mai bun Român), Vodafone, Chio, Cristim, Eti Dare, Gatorade, Perfect Fit (Mars), Banca Transilvania, Prodlacta, Wanted și Zuzu FIT.

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *