Marian Drăgulescu, în viteză spre Jocurile Olimpice de la Tokyo

Marian Drăgulescu este cel mai medaliat gimnast român din istorie, cu 31 de trofee obținute la competițiile internaționale majore.

Triplu medaliat la Jocurile Olimpice, Drăgulescu are nu mai puțin de opt medalii de aur la Campionatele Mondiale și zece titluri europene. Sportivul nostru a demonstrat că nu doar pe podiumului de gimnastică prinde viteză… ci și pe pista de karturi.

Dacă săriturile sale sunt copiate de gimnaști din întreaga lume, accelerările de pe pistă reprezintă momentele de relaxare pentru multiplul campion mondial.  Așa s-a întâmplat și cu câteva zile înainte de competiția majoră din Germania.

„Am trecut primul linia de sosire. Bine, am fost și singur pe circuit, dar nu contează. Îmi place, e o distracție. N-o să-l urmez pe Mihai Leu, dar tot în sport o să rămân, în gimnastică mai mult ca sigur, nu mă reprofilez. Performanța mi-a ajuns, 40 de ani sunt suficienți. Practic cu drag și alte ramuri sportive, dar de fun, nu de performanță” – Marian Drăgulescu, multiplu campion mondial la gimnastică.

„Bătălie mare la Mondial

Marian Drăgulescu va miza pe sărituri la Campionatul Mondial de la Stuttgart. Competiția din Germania se va desfășura în perioada 4-13 octombrie și reprezintă un criteriu de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Drăgulescu are în palmares nu mai puțin de patru titluri mondiale la sărituri.

„Sper să am o zi bună, să îmi fac săriturile foarte bine, să prind finala și în finală să fiu între primii trei, care primesc biletele. Trebuie să fiu în primii trei eligibili. Cei care s-au calificat deja cu echipa și vin peste mine în finală, nu vor fi luați în calcul. E o bătălie mare în lupta pentru calificarea la Jocurile Olimpice. Am un singur glonte, ori la bal ori la spital. Plec cu curaj, să îmi fac săriturile și ce-o fi o fi” – Marian Drăgulescu, multiplu campion mondial la gimnastică.

În căutarea titlului olimpic, singurul care îi lipsește din palmares

În vârstă de 38 de ani, Drăgulescu ar putea bifa la Tokyo cea de-a cincea participare la Jocurile Olimpice, după cele de la Sydney, Atena, Beijing și Rio. Ediția de la Atena, din 2004, i-a adus cele trei medalii olimpice pe care le deține: două de bronz, la sărituri și cu echipa, și una de argint, la sol. Titlul olimpic rămâne, în continuare, visul lui Marian Drăgulescu.

„Nu vreau să bat vreun record. Medalia de aur, dacă ar veni, m-ar mulțumi pe deplin, e singura care îmi lipsește din palmares. Dacă obțin calificarea la Jocurile Olimpice, am un an să mă pregătesc. Cred că voi pregăti doar aparatul sărituri. Dacă sunt sănătos, cred că pot să vin cu două sărituri foarte bine cotate” – Marian Drăgulescu, multiplu campion mondial la gimnastică.

 Foto de concurs: arhiva personala / https://www.facebook.com/mariandragulescuofficial/

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *