Drăgulescu: „Titlul olimpic valorează mai mult decât orice!”. COSR a semnat un parteneriat pentru susținerea sportivilor români calificați la JO Tokyo 2020

Marian Drăgulescu țintește titlul olimpic la Tokyo, singurul care îi lipsește din palmares. Deși premiile oferite în urma unei medalii olimpice sunt substanțiale, multiplul campion mondial consideră că gloria sportivă este mai presus de orice.

Comitetul Olimpic și Sportiv Român a semnat un nou parteneriat în vederea susținerii sportivilor români la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Prezent la eveniment, Marian Drăgulescu a declarat că ținta sa este titlul olimpic, indiferent de premierile puse în joc.

Pentru mine contează foarte mult singura medalie care îmi lipsește din palmares. E bine că sunt și aceste premii care vin la pachet, dar eu am ambiția mea, visul meu, medalia aceea valorează mai mult decât orice” – Marian Drăgulescu, multiplu campion mondial la gimnastică.

Singurul gimnast român calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo și aflat la cea de-a cincea participare la cea mai importantă competiție din lume, Marian Drăgulescu este obișnuit cu presiunea.

Pot să duc această presiune, am dus-o și în 2016. Presiunea este mare pe fiecare sportiv când vine vorba de Jocurile Olimpice. Sunt odată la 4 ani, deci trebuie să îți faci treaba cât mai bine. Tot am zis că mă retrag, acum nu știu ce o să fac. Sper să mă simt bine și să iasă treaba”, a completat Drăgulescu.

„Sportul este ca mersul la birou

Monica Roșu consideră că premierile oferite în urma performanțelor sunt importante în viața unui sportiv. Fosta gimnastă are în palmares două titluri olimpice, unul cu echipa si unul la sarituri, ambele cucerite la Atena, în 2004.

Sper ca România să se întoarcă de la Tokyo cu cât mai multe medalii și sportivii să fie recompensați pe măsură, pentru că sportul este frumos, dar este foarte greu. Sportivii au nevoie să se simtă apreciați. Eu, la 17 ani, nu mă gândeam la partea financiară. Noi, în 2004, am fost singura echipă olimpică ce nu a avut atât de mulți sponsori. Dacă în 2000 și 2008 s-au dat mașini, noi nu am primit. Sportul este o muncă, ca și cum te duci la birou, și atunci trebuie să știi că ești răsplătit și apreciat pentru munca depusă” – Monica Roșu, dublă campioană olimpică la gimnastică.

Sportivii se pot baza pe COSR

Mihai Covaliu își doreste ca sportivii din echipa olimpică a României să simtă că au parte de sprijin din partea COSR.

Susținerea financiară înseamnă extraordinar de mult, te ajută să te pregătești pentru obiectivul propus, prin echipament, staff tehnic, participare la competiții. Faptul că partenerii vin către COSR înseamnă siguranță pentru sportivi, că ei se pot baza pe noi. În momentul în care ai ajuns să fii tot timpul pe podium, sigur că recompensele materiale sunt binevenite și sunt un factor care te stimulează să continui și îți conferă un confort pe care îl meriți și care e absolut normal” – Mihai Covaliu, președinte COSR.

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *