Mobilitate in oras – 5 alternative cool pentru a lasa masina acasa

De cate ori ai pierdut timp pretios stand in traficul din oras, nemiscat, la volan, gandindu-te la toate lucrurile pe care le-ai fi putut face in acele momente?

Chiar daca sunt situatii in care masina personala este indispensabila pentru activitatile de zi cu zi, exista alternative de transport, care iti permit sa te deplasezi oriunde comod si rapid.

Daca alegi sa arunci cheile autoturismului, nu doar ca vei face mai multa miscare, dar vei ajuta si la protejarea mediului inconjurator. In plus, vei face si ceva economii, nemaiavand grija plinului de benzina sau motorina, care iti afecta lunar bugetul.  

Iata 5 dintre cele mai cool alternative de transport, pe care poti sa le incerci:

1.      Mersul pe jos – inapoi la functiile de baza! Mersul pe jos nu presupune nimic mai mult decat o pereche de incaltaminte comoda, pentru a te misca confortabil in voie. Totusi, acest lucru nu inseamna ca este si cel mai usor. Mersul are multe avantaje, cum ar fi faptul ca este gratuit, este un exercitiu fizic bun, care aduce multe beneficii sanatatii si te ajuta sa inveti strazile din oras. Totusi, are si dezavantaje – dureaza mult sa parcurgi o distanta mai lunga, poate fi obositor, iar daca ai bagaje nu ai unde sa le tii.

2.      Skateboardul – mai rapid decat mersul pe jos, mai flexibil decat bicicleta. Desi ai avea tendinta sa il asociezi cu adolescentii care se distreaza, skateboardul a devenit una dintre modalitatile de deplasare din ce in ce mai utilizate si de adulti. Aceasta alternativa este foarte convenabila, deoarece iti ofera atat rapiditate, ajungand la viteze similare cu ale unei biciclete, dar si flexibilitate si portabilitate, permitandu-ti sa il iei oriunde cu tine, in mijloace de transport, in magazine sau in cladiri de birouri.

3.      Rolele – in unele zone din oras, te poti deplasa pe un alt tip de roti: role. Datul pe role se incadreaza undeva intre mersul pe jos si cel cu bicicleta. Avantajele acestora sunt pretul relativ scazut si viteza medie, pe care o poti atinge. De asemenea, rolele sunt portabile, ceea ce le face usor de combinat pe traseu, spre exemplu, cu mijloacele de transport in comun. Printre dezavantaje se numara faptul ca esti expus conditiilor meteo nefavorabile si esti limitat doar la zonele pavate, neputand sa le folosesti pe pamant.

4.      Bicicleta – o modalitate excelenta de a te deplasa prin oras si nu numai. O poti folosi in zone in care nu este permis accesul cu masina, cum sunt parcurile. In plus, daca iti este teama ca nu poti face fata unei curse mai lungi, poti opta pentru o bicicleta electrica. Daca te atrage mersul pe doua roti, dar ti se pare prea riscant pentru traficul din oras, exista si variante cu care nu trebuie sa iti faci griji cu privire la echilibru. Spre exemplu, tricicletele electrice de la DBsolar.ro sunt optiunea perfecta pentru persoanele mai putin curajoase, dar si pentru cele mai in varsta.

5.    Hoverboard-ul – daca vrei sa te deplasezi rapid, dar fara sa iti misti picioarele, hoverboard-ul este gadgetul potrivit pentru tine. Ai nevoie de putina practica sa te obisnuiesti, dar odata ce inveti cum functioneaza, nu te vei mai dezlipi de el. Principalele avantaje sunt viteza ridicata si aspectul super cool si futuristic. Ca principale dezavantaje sunt pretul ridicat si faptul ca trebuie sa ai grija sa ii incarci bateria.

In concluzie, daca ai realizat ca ai pierdut suficient timp in trafic cu masina, lasa cheile acasa si scoate-ti bicicleta sau noile incaltari la plimbare. Corpul tau se va bucura de miscarea in plus, iar tu vei fi mai fericit si mai relaxat.

 Sursa foto: rawpixel.com

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *