„U” Cluj a transferat un mijlocaș crescut de FC Porto, fost căpitan al Naționalelor U19 și U20 a Portugaliei

FC Universitatea Cluj continuă achizițiile în vederea întăririi lotului condus de Adrian Falub pentru sezonul 2020-2021. Ultima achiziție a „șepcile roșii” este mijlocașul portughez Sergio Ribeiro, 24 ani, fost căpitan al Naționalelor U19 si U20 a Portugaliei și jucător crescut de FC Porto.

Considerat unul dintre tinerii cu potențial din fotbalul lusitan, noul mijlocaș dreapta al Universității a evoluat la toate grupele de juniori ale naționalei Portugaliei.

Acesta a strâns 52 de selecții și 9 goluri, fiind căpitanul echipelor U19 și U20 ale Portugaliei într-o generație cu Guedes (Valencia), Gil Dias (Monaco) sau Renato Sanches (Bayern Munchen / Lille).

Ribeiro a ajuns în 2009, la vârsta de 13 ani, în academia campioanei Portugaliei, FC Porto, iar în 2015 acesta a debutat în fotbalul profesionist în Liga PRO (liga a II-a în Portugalia) pentru FC Porto B, fiind o prezență constantă în UEFA Youth League, competiție în care a strâns nouă prezențe. În a doua divizie acesta a strâns 27 de meciuri și două reușite.

Potrivit informațiilor oficiale furnizate de site-ul fcucluj.ro, la finalul sezonului 2015-2016 a fost câștigător al titlului din Liga PRO cu FC Porto B.

Jucătorul a petrecut 8 ani în curtea lui FC Porto, după care a făcut pasul, sub formă de împrumut, către Vitória Guimarães SC pentru o scurtă perioadă.

În 2017, Ribeiro a ajuns la Oliveirense, echipă la care strâns 64 de prezențe și patru goluri în Liga PRO.

Noul sezon competițional al ligii secunde va debuta pe 29 august, iar Universitatea Cluj se va deplasa pe terenul nou-promovatei Aerostar Bacău.

Universitatea Cluj a ajuns la 9 transferuri în această vară: Vlad Muțiu (25 de ani, portar, ex Farul), Laurențiu Rus (35 de ani, mijlocaș, ex CSM Reșița), Daniel Novac (32 de ani, mijlocaș, ex Chindia Târgoviște), Alexandru Negrean (19 ani, mijlocaș, ex Viitorul Pandurii), Gabriel Tamaș (36 de ani, fundaș, ex Astra), israelianul Idan Golan (24 de ani, mijlocaș, ex Hapoel Nof HaGalil), Srdjan Luchin (34 de ani, fundaș, ex FC Hermannstadt) și Matias Roskopf (22 ani).

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *