Dan Petrescu aspiră la grupele Champions League cu CFR Cluj, dar rămâne realist și s-ar mulțumi și cu Europa League

Antrenorul Dan Petrescu a recunoscut că și-ar dori să evolueze în grupele UEFA Champions League cu CFR Cluj, dar rămâne totuși cu picioarele pe pământ și speră la accederea în grupele Europa League.

Formația din dealul Gruia va începe aventura europeană din primul tur al Ligii Campionilor, dar calificarea în grupele celei mai galonate competiții rămâne un vis mult prea frumos.

Totuși, Bursucul rămâne realist și crede că este mult mai realizabilă calificarea în grupele Europa League.

”Acum se vorbește de grupele Champions League. Trebuie să visăm, dar să fim realiști. Ar trebui să facem ca Sheriff Tiraspol, un miracol. Dar hai să ne uităm ce buget avem noi!

De ce nu suntem realiști niciodată? Lumea se supără dacă spui adevărul. Noi nu avem buget să ne calificăm în grupele UCL. Putem să luptăm, dar acum vrem mai mult decât se poate.

Dacă ajungem în grupele Europa League, e ca și cum am câștiga Champions League. Iar dacă am ajunge în grupele Champions League, e ca și cum România ar lua Cupa Mondială. Așa zic eu. Că unii zic ce vor pe la televizor, asta e altceva.

Astana avea buget de 60 de milioane. Noi avem de 10-20 de milioane. E ca și cum se întrec Mercedes cu Renault. Ei au cai-putere, se duc. Noi încercăm să le stricăm o roată, să ne strecurăm. A, dacă ne-ar bate o echipă din Malta sau Gibraltar, ar fi vina noastră.

Aș vrea 40 de milioane de euro ca să intru în grupele Champions League. Nu am cerut, că nu am de unde să cer. Nici cu banii ăștia nu ne calificăm în UCL, dar avem o șansă mai mare la grupele Europa League.

Putem încerca să ajungem în grupele Europa League, cu puțin noroc și inspirație, chiar și cu bugetul pe care îl vom avea. Și în Conference League sunt bani buni, dar Europa League ar fi țelul. Mai mult, ar fi un miracol”, a declarat antrenorul pentru GSP.

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *