La mulți ani, U Cluj! Clubul universitar împlinește astăzi 103 ani!

Universitatea Cluj împlinește astăzi, miercuri, 23 noiembrie, 103 ani de existență. Clubul s-a înființat în anul 1919, la inițiativa profesorului doctor Iuliu Hațieganu.

„În urmă cu 103 de ani, într-un oraș cuprins de entuziasmul și optimismul spiritelor tinere, la inițiativa doctorului Iuliu Hațieganu s-a născut un nou Ideal. Din lupta perseverentă și dârză a părinților Simbolului, la Cluj se scria prima filă din povestea Universității.

Pe 23 noiembrie 1919, presa clujeană venea cu următorul îndemn: „cu căldură patriotică la fieștecare tânar universitar român să-și țină de o sfânta datornița de a se înscrie în listele sportive care se află la Secretariatul Universitatii.”

Așa s-a scris prima filă a unei povești care stârnește și astăzi emoție, entuziasm în orașul de sub Feleac și nu numai.

Este ziua ta, a celui care poartă vocala ”U” în suflet și care a fost alături de Simbol în clipe de fericire, dar și în momente grele.

La mulți ani, ”U”! La mulți ani ”U”-iști de pretutindeni!”, a precizat clubul alb-negru.

Mesajul Peluzei Șepcile Roșii la aniversarea Universității Cluj:

„Slavă ție studenție!

La Mulți Ani Șepci Roșii de pretutindeni!

De 103 ani iubim Universitatea!

De 103 ani, zi de zi îi suntem recunoscători doctorului Iuliu Hațieganu că ne-a adus umăr lângă umăr, inimă lângă inimă, voce lângă voce, ne-a oferit șansa să iubim necondiționat și iremediabil Simbolul unor Inimi Românești.

„Acest club nu şi-a propus niciodată să facă campioni. Nu şi-a propus niciodată să câştige un campionat. Important era ca să se ştie că există. Noi trebuie să existăm aici, în această parte de ţară. Indiferent ce se întâmplă. Poate să aducă şi campioana Braziliei şi să o fixeze la Cluj. N-are nicio importanţă. Se duc oamenii să vadă fotbal, e deosebit, e fantastic. Dar trebuie să se ştie că există un singur “U”.” – Gheorghe Bodea

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *