Ambiții mari la „U”. Transferuri de top pentru un nou sezon în Liga Florilor

Echipa de handbal feminin a reușit să se salveze in-extremis de la retrogradare și nu mai vrea să treacă prin asemenea emoții, astfel că a trecut la schimbarea lotului și anunță achiziții interesante.

„Studentele” pregătite de Alin Bondar, tehnician confirmat și pentru sezonul viitor, au reușit să își întărească locul cu două sud-americance cu mare experiență și să le țină pe Florina Chintoan, Mihaela Ani Senocico, Alexandra Dindiligan, Diana Puiu Lazăr, Cristina Boian, portarii Viorica Țăgean și Alexandra Prodan, precum și pe tinerele Reka Tamaș și Miruna Pica, scrie GSP.ro.

Deși a fost ofertată și de campioana SCM Râmnicu Vâlcea, pivotul Florina Chintoan, a ales să rămână „acasă” după ce a devenit mămică la 33 ani, la clubul căruia i-a dedicat întreaga carieră, iar alături de veterana Ani-Senocico, 37 ani, își vor pune la bătaie experiența pentru ca „U” să ajungă cât mai sus în clasament în sezonul viitor.

Larissa Araujo

Handbalista din naționala Braziliei, Larissa Araujo, extrema stângă care vine de la Măgura Cisnădie, va îmbrăca tricoul alb-negru din sezonul viitor, alături de interul-dreapta Macarena Gandulfo (foto sus) din Argentina, care a evoluat ultima dată în Spania, la Malaga, fiind una dintre jucătoarele remarcate din naționala Argentinei la ultimul Campionat Mondial.

La 25 ani, Gandulfo are peste 75 de selecții în națională și aproape 200 de goluri.

Plecări de la „U”

Alb-negrele s-au despărțit, în schimb, de portarul Ionica Munteanu, Abigail Vălean (CSM Galați?), Laura Popa ( Mosonmagyaróvári, Ungaria), Raluca Petruș (Gloria Buzău), Sonia Vasiliu (CSM Slatina), Aleksandra Stoklasa (Start Elblag), Martina Corkovici (Franța), Andra Moroianu (Gloria Bistrița).

De asemenea, Universitatea va miza și pe tinere, reușind să le aducă pe două dintre componentele naționalei de tineret, Patricia Moraru, inter-stânga de la CSM București, cea mai bună apărătoare la turneul final al Junioarelor I și pe pivotul Ana Maria Mincu de la Centrul de Excelență Râmnicu Vâlcea.

Au mai venit Luana Drăgunoiu, extremă dreapta, de la Corona Brașov, și Andrada Maior-Pașca Preda, extrema stânga de la Minaur Baia Mare, sunt alte două achiziții ale clujencelor.

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

3 thoughts on “Ambiții mari la „U”. Transferuri de top pentru un nou sezon în Liga Florilor

 1. Ponoran iunie 17, 2019 at 4:57 pm

  Recomand autorului de a trimite articolul corect nu Florin ,sau Patria la numele jucătoarelor românce ! Sper numele jucătoarelor străine să nu fie botezate ! Induce în eroare pe cei nefamiliarizați !

  Răspunde
  1. sportulclujean iunie 17, 2019 at 6:22 pm

   Am corectat. Multumim.

   Răspunde
 2. iraola iunie 17, 2019 at 5:40 pm

  Nimic deosebit, tot la lupta din subsol vom fi. Intradevar, brazilianca de la Cisnadie e un transfer bun, dar in rest va trebui sa asteptam sa vedem ce plusuri vor aduce celelalte achizitii. Singura mare pierdere este Raluca Petrus, pacat ca nu a fost convinsa sa ramana in orasul natal, precum zic ca Valean trebuia sa ramana pentru ca sincer handbalista venita de la Baia Mare nu este ca valoare peste Abi, dimpotriva. Moroianu nu putea fi mentinuta pt ca din pacate puterea Bistritei este mai mare decat a Clujului handbalistic ( trist!). Popa e pe tobagan, deja a schimbat cateva echipe in 3 ani iar Vasiliu era doar varianta de rezerva( una buna) pt Roza. Cred ca mai avem nevoie de al 3-lea portar si inca 2 jucatoare cat de cat bune pt nivelul primei ligi ca sa nu avem emotii in privinta ramanerii in Liga Florilor, dar sunt convins ca nu vor veni. Sincer cred ca era necesara si o schimbare pe banca tehnica dupa ultimul sezon dezastruos.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *