„U” Cluj, succes la scor de neprezentare cu Târgu Jiu!

Universitatea Cluj a câștigat fără probleme meciul din etapa a doua cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu, scor 3-0 (2-0), într-o partidă disputată pe stadionul Trans-Sil din Târgu Mureș, gazda temporară a meciurilor de acasă ale clujenilor.

Pe o căldură infernală la Târgu Mureș, „studenții” pregătiți de Cristi Dulca nu au reușit să își creeze nicio situație importantă de gol în prima jumătate de oră, însă nici Pandurii nu a amenințat poarta lui Jose Costa, meciul fiind unul echilibrat.

Jucătorul în vârstă de 19 ani, Alex Pop, l-a văzut puțin ieșit din poartă pe portarul Moga și a trimis un șut spectaculos de la mijlocul terenului, iar mingea s-a dus direct în poartă (35), probabil cel mai spectaculos gol al acestui început de sezon.

VIDEO – Golul de senzație a lui Alex Pop de la mijlocul terenului

Și tot tânărul jucător provenit de la Viitorul Constanța a reușit „dubla” în minutul 40, după ce a primit o pasă în marginea careului și l-a învins pe portarul gorjenilor cu un șut plasat la colțul lung, iar Universitatea Cluj a intrat la vestiare cu un avantaj liniștitor de două goluri.

Trupa lui Dulca a redus din turație și a preferat să țină de rezultat, fără a mai amenința poarta adversă, dar Dorin Goga a înscris pentru 3-0 în minutul 56 cu o reluare imparabilă din careu după o pasă filtrantă a portughezului Rafa Miranda, iar „studenții” au preluat frâiele jocului, controlând autoritar partida de la Târgu Mureș. Gavra a fost aproape de gol în minutul 62, dar reluarea s-a din marginea careului a trecut puțin pe lângă poartă.

„Alb-negrii” nu au mai reușit să amenințe poarta oaspeților până la final și meciul s-a încheiat 3-0, iar etapa viitoare vor evolua în Trivale, pe terenul formației FC Argeș. Partida este programată sâmbătă, 17 august, de la ora 15:30.

Echipele de start:

„U” Cluj: Jose Costa – Crăciun, Inacio, Dican, Taub – Takacs (Imbrea, min. 84), Ceitil, Rafa Miranda, Goga, Pop (Burghele, min, 63) – Gavra

Rezerve: Dur-Bozoancă, Florescu, Mendes, Firminho, Burghele, Pârvulescu, Imbrea

Antrenor: Cristian Dulca

Viitorul Pandurii Târgu Jiu: Moga – Dunca, Oros, Yabre, Băican – Pop V., Pârnău, Negrean, Dragu (Hajnașan, min. 68) – Buia, Bădăuță

Rezerve: Bălan, Chelariu, Porumb, Gârbiță, Hăjnașan, Pop, Al. Chiorean

Antrenor: Cristian Lupuț

Rezultate etapa a 2-a

Farul Constanţa – Dunărea Călăraşi     1-0
FK Csikszereda – Metaloglobus Bucureşti     3-0
Ripensia Timişoara – SCM Gloria Buzău     1-2
CS Mioveni – CSM Reşiţa     1-1
Pandurii Târgu Jiu – ASU Politehnica Timişoara     0-3
Daco-Getica Bucureşti – Turris Oltul Turnu Măgurele     0-3
Rapid – Concordia Chiajna     3-2
Sportul Snagov – Campionii FC Argeş    0-3

Petrolul Ploieşti – UTA Arad  (Luni, 12 august, ora 18:00)

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

One thought on “„U” Cluj, succes la scor de neprezentare cu Târgu Jiu!

  1. Vladimir Cinezan august 12, 2019 at 2:37 pm

    „U” a arătat la Tg, Mureş doar cu puţin mai bine ca la Reşiţa, multe pase greşite, confuzie în atac, ezitări în apărare şi un portar nesigur. Puţine ocazii de gol la poarta vizitatorilor, o echipă cuminte, venită să piardă onorabil. Bun a fost jocul tânărului Al. Pop, de bun augur revenirea lui Rareş Takacs, cel care a jucat fundaş şi nu la mijloc, unde l-a văzut cronicarul, iar Dican s-a achitat onorabil, alături de Ceitil, ca mijlocaş de acoperire. „Studenţii” încă sunt mereu în căutarea pasei venite de la Goga, sperăm ca acesta să fie în zi bună la Piteşti, unde urmează adevăratul botez cu echipa din Trivale. A mai fost trimis pe teren şi Pârvulescu, cel care traversează o perioadă puţin fastă. De altfel, cronicarul ne anunţă că Timişorenii de la ASU au câştigat la Tg. Jiu, probabil au jucat cu echipa a doua a jienilor. Salutăm prezenţa în echipa universitară a multor tineri şi chiar aş îndrăzni să creionez o echipă de viitor, cu Dur-Bozoancă, Imbrea, Telcean, Crăciun, Berci, Dican AL. Pop şi Burghele… Aşteptăm sâmbăta…

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *