Dan Petrescu, nemulțumit de tragerea la sorți din Liga Campionilor: „Am căzut rău, voiam să evităm Astana”

CFR Cluj și-a aflat adversarul din primul tur preliminar al Ligii Campionilor. Sorții i-au scos în cale ardelenilor pe Astana, cea mai titrată și bogată echipă din Kazahstan.

Clujenii au mărturisit că ar fi preferat alt oponent în dubla mansă din turul inaugural, distanța de peste 4000 de kilometri pînă la Astana și terenul sintetic pe care se va juca primul meci fiind principalele motive de îngrijorare pentru campioana României.

Dovadă este și prima reacție a tehnicianului Dan Petrescu. „Am căzut rău! Din cele cinci echipe posibile, n-aș fi vrut Steaua Roșie Belgrad, și bine că i-am evitat. Astana a fost a doua pe care nu o voiam, pentru că este o deplasare foarte lungă, joacă pe teren sintetic și sunt in plin campionat, într-o formă sportivă bună, au  buget extraordinar, mulți bani,  își permit să plătească un jucător din naționala României…Ei nu au pierdut nici cu Atletico Madrid sau Galatasaray și asta spune multe despre forța lor pe teren propriu”  – Dan Petrescu, antrenor CFR Cluj.

Tehnicianul este nemulțumit de faptul că echipa campioană  a României nu a fost cap de serie nici în primul tur preliminar. „Sunt surprins de poziția pe care CFR a avut-o la tragere la sorți, patru tururi preliminare și nici măcar cap de serie în primul… Este foarte greu pentru fotbalul românesc și sunt dezamăgit de cum sunt tratetele campioanele din România” – Dan Petrescu, antrenor CFR Cluj.

Informații de la Ciprian Deac

Ciprian Deac poate fi atuul clujenilor în ceea ce privește informațiile despre gruparea din Kazahstan. Și asta pentru că mijlocașul din Gruia a jucat la Aktobe, rivala Astanei. „Am vorbit cu Deac, și el s-a interesat de echipă, orice informație e bine venită. O să-i studiez foarte bine, așa cum fac de fiecare dată cu toți adversarii” – Dan Petrescu, antrenor CFR Cluj.

În urmă cu doi ani am jucat în Kazahstan, cunosc destul de bine echipa,au jucători buni, nu vom avea meciuri ușoare. Vom juca pe un sintetic ciudat, nu prea am mai văzut ca la ei, dar noi trebuie să avem în cap doar să trecem în turul următor” – Ciprian Deac, mijlocaș CFR Cluj.

Vor să se răzbune pentru eșecul cu Dudelange

Clujenii consideră că „dubla” cu Astana este un bun prilej să facă uitate meciurile de anul trecut cu Dudelange, din play-off-ul Ligii Europa. „Eu am mare încredere în grupul nostru și vrem să demonstrăm că meciul cu Dudelange a fost un accident și nu mai avem voie să facem astfel de jocuri proaste. Trebuie să avem în cap doar calificarea” – Ciprian Deac, mijlocaș CFR Cluj.

Din punct de vedere motivațional este pozitiv că băieții se gândesc deja să-și ia revanșa, lotul de jucători nu e schimbat foarte mult, cei care au jucat cu Dudelange sunt cam aceiași în acest sezon, e bine că vor să se răzbune și să se califice mai departe” – Dan Petrescu, antrenor CFR Cluj.

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *