Campionatul Balcanic de Atletism pentru Juniori 1, găzduit de Cluj Arena

Cea de-a 49-a ediţie a Campionatului Balcanic de atletism pentru juniori 1 va fi găzduită de Cluj Arena, în perioada 2-3 iulie 2019.

Competiţia reunește la start peste 300 de sportivi din 14 țări: România, Kosovo, Albania, Republica Moldova, Bosnia-Herțegovina, Serbia, Muntenegru, Slovenia, Grecia, Nord Macedonia, Turcia, Israel, Cipru, Croația.

România va fi reprezentată la competiția de pe Cluj Arena de o delegație alcătuită din 47 de sportivi, printre care se vor numără și Alexandru Iconaru și Robert Breahnă, atleți care au realizat recent noi recorduri la Campionatele Naționale de la Pitești, în probele de 100mg și 100m plat.

Concursul este împărțit pe două zile. Primul start se va da marți, 2 iulie, la ora 9:00, în proba de 5.000 m masculin.

Ceremonia de deschidere va avea loc tot marți, de la ora 18:30, pe Cluj Arena, urmând ca ultimul start al zilei 1 să se dea la ora 22:25, în proba de 4x100m masculin.

Miercuri, 3 iulie, prima probă va fi cea de 5.000 m feminin, de la ora 9:00, iar totul se va încheia la ora 21:40, odată cu startul în ștafeta de 4×400 m masculin.

Toate informaţiile legate de programul competiţiei, componența completă a delegației României și rezultatele în timp real pot fi găsite pe site-ul oficial al Federației Române de Atletism: www.fra.ro.

Federaţia Română de Atletism are un lung istoric, pornit în 1912 prin înfiinţarea Comisiei de atletism, alergări pe jos şi concursuri, parte a Federaţiei Române a Societăţilor Sportive. A urmat înfiinţarea Federaţiei Române de Atletism (FRA), a 19-a federaţie pe lista mondială şi afilierea la IAAF în 1923.  România are numeroşi atleţi medaliaţi cu aur, argint şi bronz la Olimpiadă, Campionatele Mondiale şi Europene de Atletism şi concursuri internaţionale.

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *