Boc despre o posibilă vânzare a lui ”U” Cluj: ”Nu avem în vedere azi așa ceva”

Primarul Emil Boc (PNL) a vorbit astăzi, cu ocazia unei conferințe de presă, pentru prima oară de la ratarea promovării în Liga 1, despre echipa de fotbal Universitatea Cluj, la care Primăria e membru fondator și unul dintre finanțatori, împreună cu universitățile de stat clujene în cadrul unei asociații.

Președinte la ”U” e Radu Constantea, coleg de partid cu primarul și consilier local. Presa a scris că acesta este om de afaceri în domeniul imobiliarelor.

Boc a precizat că meciul aniversar Universitatea 100 ani contra campioanei Greciei, PAOK Salonic, organizat de Sports Festival, a fost important pentru că e an Centenar la „U„.

”Nu e ca în curtea școlii. Asta e diferența între campioana Greciei și echipa ”U” Cluj. Nu trebuie să ne supărăm ca și în curtea școlii. Ne bucurăm de un moment de 100 de ani istorie. Trebuie să luăm partea pozitivă a lucurilor. Am fost la un pas de a intra în Liga 1, dar ne-a lipsit … la meciul cu Ripensia de nu pierdeam în minutul 97, poate era altfel, ca să dau doar un exemplu. Acum, va fi mai complicat de a intra în Liga 1”, a spus Boc.

Despre privatizarea lui ”U”:

”Pot să spun că Primăria va continua susținerea financiară, chiar la un nivel superior, dar nu va juca fotbal în locul jucătorilor și nu se va amesteca în nicio decizie a clubului, administrativă sau sportivă. Acolo este un Consiliu Director format din persoanele nominalizate de instituțiile care compun Asociația, Primăria Cluj-Napoca și universitățile clujene. Ei vor trebui să dea socoteală pentru performanță. Noi îi vom susține în continuare pe cei de la Universitatea Cluj. Mă bucur să văd mediul de afaceri clujean în jurul acestui proiect. Este un mare câștig și vom lua decizii împreună. Nu avem în vedere azi așa ceva ( să fie privatizată ”U” n.r.), dar ralierea și conectarea mediului privat prin sponsorizări o continuăm. Vă pot spune că noi vom continua proiectul indiferent de ce ligă vom fi, Liga a doua sau întâi. Participarea mediului privat prin sponsorizări este bine-venită, dar azi nu avem în vedere niciun plan de schimbare a structurii asociative sau de transformare a Asociației în societate comercială. Azi nu avem în vedere așa ceva și nici nu văd acest lucru posibil în viitorul imediat de timp”.

Puteți vedea și auzi declarațiile primarului Emil Boc de la minutul 1.01:

Tiberiu Farcas

Peste 20 de ani de experiență în industria media din România, autor al istoriei presei clujene, "Colosul cu picioare de hârtie", dar și co-autor al volumului "Cluj contra Cluj - Istoria celui mai vechi derbi local din România", o sinteză a confruntărilor directe dintre "U" Cluj și CFR, realizată în colaborare cu jurnalistul Bogdan Stanciu.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *