Dan Petrescu, înainte de decisivul CFR-ASTANA: „E cel mai greu meci de când sunt antrenor la CFR”

Dan Petrescu, antrenorul celor de la CFR Cluj a prefațat astăzi meciul decisiv de calificare dintre CFR Cluj și ASTANA, din preliminariile Champions League, în conferința de presă oficială.

Pentru mine personal e cel mai greu meci decând sunt antrenor principal la CFR, asta datorită faptului că e Champions League și e cel mai greu adversar decând sunt eu la CFR. Astana sunt foarte buni. Cu tot respectul pentru Steaua, Dinamo, Viitorul, Craiova, etc., dar nu se compară cu Astana, în nici un caz. Kazahii nu au probleme de lot, au 16 jucători internaționali, 5 ani la rând în grupe europene. Un club cu 50 milioane de euro buget. Foarte greu meci”, a spus „Bursucul”.

El a accentuat faptul că jucătorii lui trebuie să se autodepășească dacă vor calificare.

Moralul nostru e foarte bun. Toți știu că trebuie să facă cel mai bun meci din cariera lor, altfel nu ne calificăm. La meciul tur am alergat 117 km, Astana au alergat 119. Le-am spus la ai mei, trebuie să alergăm peste 120, cum alergau jucătorii mei la Unirea Urziceni, 125 km, Noi trebuie sa alergăm 120 km, cu Iași am alergat doar 110, a fost prea puțin, nu ajunge, noi trebuie să alergăm mai mult dacă vrem să ne calificăm. Ne lipsește enorm golgeterul Țucudean, nu e ușor să găsești om de gol. Trebuie să dăm un gol, dar mai ales să nu primim, că trebuie să dăm apoi trei 3 și noi am dat puține goluri sezonul acesta. Dacă eliminăm Astana, vine Maccabi Tel Aviv, dacă nu trecem de ei, ce am făcut? Spre binele CFR și al fotbalului românesc noi trebuie să ajungem în grupe europene. Astana e o echipa foarte solidă, cu jucători care nu fug de minge, au control foarte bun, implicare totală iar Rotariu e de națională, a fost cel mai bun în tur”, a mai afirmat Petrescu.

El a spus că sigur Astana au prime de calificare. De asemenea a spus că la CFR e presiune mereu și că ”eu am mereu geamantanul făcut, sunt antrenor profesionist”.

CFR Cluj – Astana e miercuri de la ora 21.00. În tur a fost 1-0 pentru kazahi.

Tiberiu Farcas

Peste 20 de ani de experiență în industria media din România, autor al istoriei presei clujene, "Colosul cu picioare de hârtie", dar și co-autor al volumului "Cluj contra Cluj - Istoria celui mai vechi derbi local din România", o sinteză a confruntărilor directe dintre "U" Cluj și CFR, realizată în colaborare cu jurnalistul Bogdan Stanciu.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *