La mulți ani, Marcel Țenter, 50 de ani! „Am trăit la „U” cele mai frumoase întâmplări ale carierei mele”

Fostul antrenor și jucător al echipei de baschet a Universității Cluj, dar și al echipei naționale, Marcel Țenter, împlinește astăzi, 26 iulie, vârsta de 50 ani.

În cadrul serialului realizat de echipa Clubului Sportiv Universitatea Cluj, „100 de povești pentru 100 de ani”, episodul cu numărul 37 i-a fost dedicat celui care a evoluat ca jucător în maioul alb-negru timp de opt sezoane, fiind campion național în 1991 și 1992. Apoi, ca antrenor, Țenter a câștigat titlul în 2011 și Cupa României în 2016.

„Îmi aduc aminte prima zi când am intrat în Sala Horia Demian, îmi aduc aminte primul meci, am simțit un sentimentul cu totul special, am simțit că e un templu pentru mine și ori de câte ori intru acolo trebuie să arăt ceva, să dau ceva înapoi pentru că am primit atâta. Am fost mereu impresionat, ori de câte ori m-am antrenament, pentru că în cei 8 ani ca și jucător al Universității m-am antrenat destul de acolo, de fiecare dată când am intrat în sală am avut același sentiment, că trebuie să dau ceva înapoi fanilor și atmosferei cu totul speciale, familiei U care m-a primit atâta de călduros.

Nu pot să spun decât atât, recunoștință, mândrie și onoare că fac parte din această familie grozavă. Am trăit aici cele mai frumoase întâmplări ale carierei mele, una dintre ele este anul de după plecarea lui Ghiță, a lui Bruno Roschnafsky , în care sigur nu mai eram atât de puternici cum eram cu un an înainte, în 92, însă în care mi-am dorit foarte mult să câștigăm. Țin minte atunci că după antrenamentele pe care le făceam zi de zi mi-am mai angajat un preparator fizic prin ianuarie-februarie, două luni, am făcut extra antrenamente de pregătire fizică, deși eram cel mai bine pregătit fizic din echipă, însă motivația de a câștiga un nou titlu a fost atât de mare și în meciul 5 din finala cu Dinamo am reușit să înclin balanța înspre noi și să câștigăm titlul tocmai datorită acestui lucru. Pentru mine a fost un lucru incredibil, cu atât mai mult că a fost prima oară când tatăl meu venea în sală și mă privea, a fost un moment deosebit”, au fost cuvintele lui Marcel Țenter.

Redacția Sportul Clujean îi dorește un sincer și călduros La mulți ani!

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *