Începe Liga a 2-a! CSM Reșița-”U”Cluj, azi, 18.00. Studenții încep cursa pentru promovare

Astăzi Universitatea Cluj, club care aniversează Centenarul în acest an, adică 100 de ani de activitate pe plan sportiv, debutează într-un nou sezon din Liga a 2-a. ”U” joacă la Reșița, pe terenul nou promovatei CSM. Un nou sezon cu mari speranțe, cu obiectiv clar: promovarea în Liga 1.

Pentru acest obiectiv s-a dat un restart total la ”U„. Au plecat foștii șefi pe plan sportiv, managerul Ioan Ovidiu Sabău și antrenorul Bogdan Lobonț, au venit Cristian Dulca ca antrenor și Moraru (ex-Gaz Metan) ca ”team manager”, cu o cohortă de colaboratori.

Au venit și plecat mulți jucători. ”U” a ales să mizeze pe jucători străini, pe portughezi în special, jucători care au venit pe contracte de până în 4000 de euro pe lună dar care vor să demonstreze că au valoare de Liga 1. Unul din cele cinci nume portugheze e de reținut în mod special: Firmino, un mijlocaș foarte bun. Un alt transfer promițător, prin valoarea deja arătată este al fundașului Kay, provenit din Capul Verde, care a jucat în Liga 1. Alături de el stă veteranul Dorin Goga, unul din cei mai buni jucători ai lui ”U” în sezonul trecut. Au venit și o serie de jucători români de perspectivă, tineri.

În acest moment există concurență pe posturi. Doi fotbaliști apreciați la ”U„, Octavian Ursu, revenit ditr-un împrumut acum în vară a fost iar cedat, apoi atacanul Iuliu Hațiegan a plecat și el…în Liga 1, la Poli Iași!

Clubul a mizat pe altă strategie, pe ”legiunea străină„. În plus Universitatea a beneficiat de un cantonament în Slovenia unde a dus 6 juniori, un fapt salutar, unic în ultimii ani la acest club.

Antrenorul Cristian Dulca are cristalizată echipa titulară, pe care o va arunca în luptă astăzi la Reșița. E un meci de tradiție al fotbalului românesc, între două echipe cu vechime.

Cifrele lui ”U”

Universitatea are în lot 6 jucători sub 20 de ani, doi vor juca titulari conform deciziei Federației Române de Fotbal.

Veniri la “U” Cluj: Jose Costa, Renato Imbrea, Carlos da Graça “Kay”, Andre Ceitil, Pedro Mendes, Hugo Firmino, Inacio Miguel, Ricardo “Rafa” Miranda, Alex Pop, Victor Dican, Artur Crăciun.

Plecări de la “U” Cluj: Iulian Dinu, Andrei Cordoş, Laszlo Sepsi, Octavian Abrudan (retras), Gabriel Giurgiu (retras), Marius Coman, Alexandru Coman, Ionuţ Ursu, Octavian Ursu, Mircea Axente, Sebastian Chitoşcă, Răzvan Greu, Denis Hordouan, Iuliu Haţiegan.

Cu cine atacă ”U” promovarea:

Portari

Jose Costa, Cosmin Dur-Bozoancă, Andrei Gorcea( Under 20)

Fundași


Carol Taub, Tudor Telcean ( Under 20), Rareş Takacs, Tudor Vomir ( Under 21), Carlos Silveira da Graca „Kay”, Inacio Miguel, Dan Berci, Artur Crăciun, Renato Imbrea

Mijlocași


Andrei Ceitil Castanheira, Victor Dican (Under 20),  Pedro Mendes, Hugo Firmino, Ricardo Rafael da Costa Miranda „Rafa”, Daniel Pârvulescu, George Florescu

Atacanți


Dorin Goga, Cristian Gavra, Florin Burghele (Under 20), Alex Pop (Under 20)

În prima conferință de presă a lui Cristian Dulca, reporterul Sportul Clujean l-a întrebat ce sistem de joc va aplica la Universitatea Cluj, față de ce juca „U„ când antrenor era cuplul Bogdan Lobonț și Adrian Iencsi.

Dulca a răspuns că preferă sistemele ofensive  1-4- 2- 3-1 și 1- 4-3-3.

Echipa din amicalul cu Recea, din prima repriză, încheiată 0-0 (scor final 3-0), nu a impresionat. Posibil ca această variantă să fie cea pe care va miza Dulca. Întrebat de reporterul Sportul Clujean care e formula de start, Dulca a spus că o ține surpriză pentru Reșița.

Iată varianta cu Recea din prima repriză:

Dur-Bozoancă – Telcean, Craciun, Kay, Taub – Ceitil, Mendes – Pirvulescu, Goga, Alex Pop – Gavra

Precizăm că jocurile lui „U” de pe teren propriu se vor disputa la Târgu Mureș, cu porțile închise, fără spectatori. La Mureș pentru că se schimbă gazonul după Untold, și cu porți închise pentru că Universitatea e suspendată 4 etape plus 100.000 de lei amendă după incidentele provocate de ultra ”U” la barajul tur de promovare în Liga 1 cu Hermannstadt Sibiu, pierdut, 0-2 de studenți.

   

Tiberiu Farcas

Peste 20 de ani de experiență în industria media din România, autor al istoriei presei clujene, "Colosul cu picioare de hârtie", dar și co-autor al volumului "Cluj contra Cluj - Istoria celui mai vechi derbi local din România", o sinteză a confruntărilor directe dintre "U" Cluj și CFR, realizată în colaborare cu jurnalistul Bogdan Stanciu.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *