U-Banca Transilvania a sunat adunarea. Baschetbaliștii au efectuat primul antrenament sub comanda lui Duško Vujošević

Echipa de baschet masculin U-Banca Transilvania s-a reunit în această dimineață după vacanță și a efectuat primul antrenament sub comanda legendarului antrenor sârb Duško Vujošević.

La reunirea echipei au participat jucătorii Nandor Kuti, Andrei Calnicenco, David Vida, Andrei Mureşan, Richard Patrick, Brandyn Curry, Rareş Uţă, Karlo Žganec şi Artis Ate, urmînd ca ceilalţi baschetbalişti să sosească la Cluj-Napoca în zilele următoare.

Sub atenta supraveghere a lui Duško Vujošević, baschetbaliștii s-au pregătit în sala de forţă și vor începe programul de antrenamentele cu mingea. 

Directorul sportiv al echipei, Branko Ćuić, se află în cantonament cu naţionala U16 a României pentru campionatul european şi a absentat de la reunire, însă au fost prezenţi antrenorii secunzi Mihai Silvăşan şi Dorin Pintea, alături de preparatorul fizic şi kinetoterapeuţii clubului.

Ambiții mari pentru Vujošević la Cluj

Duško Vujošević îşi propune un obiectiv clar la U-Banca Transilvania, eventul în România şi un parcurs cât mai lung în FIBA Europe Cup.

Echipa m-a convins că are ambiţii, că este susţinută de un sponsor pe măsură şi am încredere în acest proiect. Este o oportunitate bună pentru mine să antrenez din nou, luând în considerare problemele mele de sănătate din trecut.

Sunt din nou implicat în baschet, iar acest sport este viaţa mea. Cred că vom avea rezultate pe măsură, ştim că echipa va fi nouă. Trebuie să o construim acum, de la început, cu muncă serioasă în fiecare zi. Va dura până când vom avea rezultate, însă în cele din urmă ele vor veni. Îmi doresc ca jucătorii să fie profesionişti, să se sacrifice pentru echipa din care fac parte.

Aş fi încântat ca, după un an de muncă, toată lumea să spună că am realizat ceva împreună, că am ajutat la progresul baschetului românesc în Europa. Îmi propun să câştigăm titlul şi vreau să ne impunem în fiecare competiţie. Înţelegem că meciurile se câştigă numai prin dorinţă şi prin muncă la antrenamente. În aceste zile, oricine poate juca baschet, dar nu oricine devine şi campion. Nu aş fi fost aici dacă nu era Aleksandar Rašić. El mi-a vorbit despre club şi mi-a explicat ce potenţial uriaş are această echipă. Vreau să le transmit jucătorilor ce înseamnă cu adevărat devotamentul în muncă. Pentru mine, antrenamentele sunt mai importante decât meciurile„, a declarat noul antrenor-coordonator al echipei.

Baschetbaliştii rămân la Cluj-Napoca până la finalul lunii, apoi vor pleca în Serbia şi Bosnia, acolo unde au programate mai multe meciuri de verificare.

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *