„U” BT Cluj și-a luat pivot din naționala Croației și a ajuns la șase transferuri

Un nou jucător cu mare experiență a fost transferat de U-Banca Transilvania Cluj în vederea noului sezon competițional 2019-2020 al Ligii Naționale de baschet masculin.

Este vorba de internaționalul croat Darko Planinić, component al naționalei Croației, care vine să întărească echipa clujeană. Acesta măsoară 2.11 m și evoluează pe poziția de pivot.

Născut pe 22 noiembrie 1990, Planinić sosește la Cluj de la formația poloneză Basket Zielona Góra, pentru care a bifat 36 de partide în campionat. Drept urmare, sportivul a înregistrat medii de 11.1 puncte, 4.1 recuperări și 0.5 pase decisive. Totodată, Darko a strâns 24 de prezențe în ediția precedentă a Ligii VTB. 

Planinić și-a început cariera profesionistă la Široki, în Bosnia, apoi a făcut pasul spre renumita Maccabi Tel Aviv. Jucătorul a petrecut un sezon în capitala Israelului, fiind component de bază în partidele din Euroligă. În cea mai importantă competiție a continentului, Darko are 41 de meciuri, cu statistici de 3.6 puncte, 2.0 recuperări și 0.2 pase decisive.

Croatul a mai îmbrăcat maioul grupărilor Cibona Zagreb (Croația), KK Budućnost (Muntenegru), Laboral Kutxa, Gran Canaria (ambele din Spania) și Dinamo Sassari (Italia).

În palmaresul baschetbalistui se regăsesc patru titluri adjudecate în Bosnia, alături de două Cupe. Mai mult, Planinić a câștigat campionatele din Israel și Muntenegru. 

Darko este și component al naționalei Croației, participând la Jocurile Olimpice de la Rio, precum și la EuroBasket 2017. El s-a acomodat cu BTarena în confruntările desfășurate la Cluj-Napoca și a încheiat competiția de acum doi ani cu statistici de 4.2 puncte și 3.2 recuperări. 

De notat faptul că Planinić s-a regăsit în efectivul Croației și la duelurile din preliminariile pentru Campionatul Mondial, acolo unde reprezentativa ex-iugoslavă nu a reușit să se califice. 

Până la ora actuală, U-Banca Transilvania i-a mai transferat pe Brandyn Curry, Artis Ate, Karlo Žganec, Patrick Richard sau Rareș Uță. 

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *