Cristian Dulca,”U” Cluj, pentru siteul oficial: “Credeţi în noi! “U” va arăta mai bine în următoarele etape”

Antrenorul Cristian Dulca, promite că ”U” Cluj va creşte de la meci la meci şi va ataca revenirea în “elită” cu toate forţele, chiar dacă se află în faţa celui mai puternic sezon de Liga 2 din ultimele decenii, scrie siteul oficial al clubului Universitatea Cluj-Napoca.

Dulca a acordat un interviu pentru siteul oficial al clubului, o modalitate de comunicare tot mai folosită în fotbalul românesc.

Fcuniversitateacluj.ro: Salut, Cristi. Te-ai întors acasă după o pauză de 7 ani. Cum ai regăsit-o pe “U” şi ce sentiment te-a încercat când ai revenit în vestiarul echipei tale de suflet?

Cristian Dulca: Salut. Sunt bucuros să fiu din nou acasă, deşi cu sufletul eu nu am plecat niciodată de la Universitatea. Acum 7 ani, când echipa era în Liga 1, a fost o perioadă puţin mai tulbure, cu condiţii foarte precare, iar în urmă cu 9 ani, când am promovat ultima dată, aş aminti probabil cea mai frumoasă perioadă a mea ca şi antrenor. Acum am întâlnit un club foarte bine pus la punct, organizat în toate departamentele, care are toate condiţiile pentru a face performanţă. Nu este un moment uşor, deoarece sezonul trecut s-a ratat promovarea, motiv pentru care în clipa de faţă există frustrare atât în rândul suporterilor, cât şi al jucătorilor. Am început, însă, un nou drum şi este important să ne organizăm foarte bine, să formăm un nou grup, chiar dacă au venit mulţi jucători. Nu ne aşteaptă nici pe departe o misiune uşoară, dar vom aborda fiecare partidă numai la victorie.

Debut nefast pentru Universitatea în noul sezon. Ce nu a mers la Reşiţa?

Da, aşa este. Nu mă aşteptam la acest început, la acest scor, până la urmă. Am pierdut un meci cu o nou-promovată, totul după ce am parcurs un cantonament foarte bun în Slovenia, cu meciuri amicale reuşite, iar echipa s-a pregătit exemplar. Dacă ne uităm la primul “11” de la Reşiţa, am aliniat doar patru străini. Desigur, nu cred că acesta a fost motivul rezultatului, dar, într-adevăr, omogenizarea echipei durează mai mult. Achiziţiile au calitate, însă jocul s-a pierdut pe două faze fixe, deşi am pregătit destul de bine acest detaliu. Din păcate, acesta este fotbalul, dar să nu uităm că a fost doar prima etapă. Nu e nimic pierdut, trebuie să ne reparăm greşelile, iar Universitatea va arăta mai bine în următoarele etape.

Restul interviului îl puteți citi pe siteul lui ”U”

Universitatea joacă cu Energiticianul la Târgu Mureș, în etapa a doua a Ligii 2, duminică, ora 15.30, meci contând pe teren propriu. Cluj Arena este cu gazonul în refacere. Meciul se joacă fără spectatori, ”U” Cluj primind 4 etape cu suspendare pe tere propriu si 100.000 de lei după barajul tur de promovare cu Sibiu, pentru incidentele provocate de ultra „U„.

sportulclujean

Learn More →

One thought on “Cristian Dulca,”U” Cluj, pentru siteul oficial: “Credeţi în noi! “U” va arăta mai bine în următoarele etape”

  1. Andrei august 20, 2019 at 10:27 pm

    Noi credem si speram! HAIDE ‘U’

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *