Donatas Tarolis, ultima achiziție la „U” BT Cluj

Echipa de baschet masculin U-Banca Transilvania Cluj nu a oprit campanie de achiziții în vederea întăririi lotului pentru sezonul competițional 2019-2020 al Ligii Naționale, iar ultimul baschetbalist care va îmbrăca maioul alb-negrur este Donatas Tarolis, al șaptelea transfer al grupării clujene.

Originar din Lituania, Donatas a împlinit pe 30 martie vârsta de 25 de ani. Acesta măsoară 2.03 m şi poate fi folosit pe poziţia de extremă de forţă. S-a născut în Gargždai şi a debutat în 2011 la echipa oraşului natal. Apoi a fost remarcat de puternica Žalgiris, acolo unde a jucat în perioada 2013-2015.

Alături de Žalgiris, Tarolis a cucerit campionatul în 2015. De asemenea, a bifat o prezenţă în Euroligă, fiind pe teren timp de 10 minute în duelul câştigat de verzi cu Nizhny Novgorod. În respectiva partidă, Donatas a izbutit 2 puncte şi 2 recuperări. De-a lungul carierei, noul component al grupării noastre a mai îmbrăcat maioul echipelor Traiskirchen Lions (Austria), respectiv BC Lietkabelis (Lituania).

Din 2016 şi până în prezent, Donatas a fost un baschetbalist de bază pentru Lietkabelis, bifând 12 prezenţe în ediţia precedentă a Basketball Champions League. Drept urmare, el a înregistrat statistici de 6.4 puncte, 4.0 recuperări, 1.0 pase decisive şi 0.5 capace.

În schimb, în primul eşalon al Lituaniei, Tarolis a contabilizat 40 de meciuri, iar la jumătate dintre acestea a fost titular. Astfel, extrema a strâns medii de 9.0 puncte, 4.7 recuperări şi 1.1 pase decisive.

De notat faptul că, în 2017, Donatas s-a regăsit în naţionala Lituaniei, câştigătoare a medaliilor de aur la Universiada din Taipei, Taiwan.

În această vară, U-Banca Transilvania i-a mai transferat pe Brandyn Curry, Rareş Uţă, Patrick Richard,  Karlo Žganec, Artis Ate sau Darko Planinić.

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *