Avertisment pentru CFR Cluj înaintea returului cu Slavia. Ultrașii cehi, renumiți pentru manifestări violente

Campioana CFR Cluj va avea o misiune dificilă la Praga, în returul cu Slavia din play-off-ul Champions League, iar interesul pentru partida de miercuri, 28 august, este foarte mare, 21.000 de spectatori vor umple stadionul Eden Arena din capitala Cehiei.

Interesul este normal având în vedere că fanii Slaviei aşteaptă de 12 ani să asculte din nou imnul Ligii Campionilor, iar golul lui Masopust din Gruia a adus formaţia lui Nicolae Stanciu şi Alex Băluţă în postura de favorită pentru calificare.

Oficialii grupării cehe au însă şi motive de teamă: ultraşii Slaviei au provocat din ce în ce mai multe incidente în ultima vreme. Este vorba de Tribuna Nord, un grup care a devenit notoriu pentru manifestările violente care au condus şi la sancţiuni din partea UEFA.

Forul european i-a pedepsit pentru incidentele de la partida cu Genk din şaisprezecimile Europa League, în care galeria Slaviei a aruncat petarde şi obiecte în teren, a blocat căile de acces şi a avut altercaţii cu forţele de ordine.

Apel către suporterii Slaviei

De aceea, înainte de meciul cu CFR Cluj, şefii Slaviei au făcut un apel către suporteri, mai ales că au existat din nou incidente la partida cu Sigma Olomouc. 

Avem nevoie de Tribuna Nord, de fanatismul şi încurajările pentru jucătorii noştri. Dar trebuie să condamnăm şi să nu arătăm toleranţă faţă de anumite comportamente. Este inacceptabilă folosirea de materiale pirotehnice cu care să fie ameninţaţi fanii echipei vizitatoare.

Nu vrem ca meciurile să mai fie întrerupte, iar apoi tribune sau întreg stadionul să fie închis din cauza incidentelor. Petardele aruncate în sectorul oaspeţilor, unde se pot afla copii, reprezintă o crimă. Nu există ceva mai grav decît un copil atins de o torţă sau o petardă şi care suferă arsuri masive, se arată în comunicatul clubului.

CFR Cluj, obligată să dea gol la Praga

Atmosfera se anunţă incendiară la meci, iar Dan Petrescu ştie că e nevoie de un nou miracol, după returul cu Celtic, pentru ca CFR Cluj să joace din nou în grupele Ligii Campionilor după 7 ani. Campioana s-a impus la scor în ultimul meci, 4-1 cu FC Botoşani, în timp ce Slavia a câştigat şi ea lejer în campionat, acasă cu Bohemians.    

Meciul retur dintre Slavia și CFR Cluj va avea loc miercuri, 28 august, de la ora 22:00.

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *