Transfer de viitor realizat de U-BT Cluj-Napoca

Echipa de baschet masculin U-Banca Transilvania a reușit să bifeze o nouă achiziție în vederea noului sezon competițional 2019-2020 al Ligii Naționale. Unul dintre cei mai promițători tineri baschetbaliști din țară și chiar din Europa, Ștefan Grasu, care a ales să își continue cariera la Cluj.

Sportivul a împlinit în februarie 16 ani, măsoară 2.00 metri și este considerat unul dintre cei mai buni jucători din Europa la categoria sa de vârstă.

Grasu se află pe locul 10 într-un top realizat de eurobasket.com cu jucătorii născuți în anul 2003. În același top se regăsește și Modibo Diaby, un al junior al clubului clujean.

Tânărul a început baschetul la CS Baller București, dar a mai trecut pela CS Otopeni, respectiv Știința București. Folosit adesea ca pivot, acesta a debutat deja în Liga Națională, în maioul grupării Dinamo București.

De asemenea, Ștefan s-a regăsit în lotul României la Campionatul European U16, reprezentantivă pregătită de către Branko Ćuić și a încheiat competiția pe locul 8. Grasu a terminat turneul în postura de cel mai bun jucător al tricolorilor, izbutind medii de 14.6 puncte, 10.6 recuperări și 1.6 pase decisive.

Noul component al U-Banca Transilvania vine dintr-o familie de sportivi. El este fiul fostei atlete Nicoleta Grasu, multiplă participantă la Jocurile Olimpice și medaliată la campionate mondiale sau europene. 

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *