„U” BT Cluj a încheiat cantonamentul din Serbia cu o victorie

Baschetbaliștii de la U-Banca Transilvania au obținut prima victorie în cantonamentul din Serbia, după ce a trecut miercuri seara de Szolnoki Olaj cu scorul de 90-83. Partida a avut loc la Belgrad, acolo unde formația clujeană a disputat în ultimele zile alte două meciuri amicale. 

Duelul cu formația maghiară a început într-o manieră echilibrată, astfel că după primul sfert, tabela indica 20-19. Apoi, distanța a crescut în favoarea lui Szolnok,care a intrat la cabine sub adăpostul a șase lungimi, 40-34.

Reveniți pe teren, jucătorii noștri au oferit un baschet mult mai complet. Combinațiile au ieșit perfect, iar la finalizare s-au aflat adesea Patrick Richard, Darko Planinić sau Karlo Žganec. Drept urmare, U-Banca Transilvania a înscris 29 de puncte în actul al treilea și a evoluat remarcabil și în sfertul decisiv. În absența lui Brandyn Curry, Andrei Mureșan a ieșit la rampă și le-a pus probleme adversarilor prin aruncările sale.

Darko Planinić a totalizat 19 puncte și 6 recuperări. Karlo Žganec a adăugat 16 puncte, 5 recuperări și 3 intercepții. Tot 16 puncte și-a trecut încont și Patrick Richard, alături de 5 pase decisive și 3 recuperări. Artis Ate s-a remarcat prin 12 puncte, 6 recuperări și 2 assist-uri, în timp ce Andrei Mureșan, surpriza plăcută a duelului, a izbutit 11 puncte, 2 recuperări, 2 intercepții și o pasă decisivă.

La rândul său, Donatas Tarolis a strâns 10 puncte, 6 recuperări, 2 pase decisive și o intercepție. Rareș Uță și Andrei Calnicenco au reușit câte 3 puncte fiecare. Au mai evoluat Toma Lungoci și Ștefan Grasu.

„Jucătorii au arătat spirit de luptă și voință. Cu toții și-au dorit să suplinească absența lui Brandyn Curry. Sunt multe lucruri pozitive până la ora actuală. Este foarte important și frumos că am câștigat. Astfel vom crea o mentalitate de învingători. Urmează acum un turneu puternic la Sarajevo, împotriva unor adversari mai buni decât noi. Ne vom concentra la respectivele partide și căutăm, în paralel, un înlocuitor pentru perioada cât va lipsi Brandyn Curry” – a declarat Duško Vujošević, antrenorul coordonator al echipei clujene.

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *