Al doilea eșec consecutiv pentru „U” Cluj la handbal feminin. Galeria lui Minaur a scandat „Luptă U” la final

Echipa de handbal feminin a Universității Cluj nu a avut nicio șansă în fața lui Minaur Baia Mare, fiind învinsă sâmbătă după-amiază, 7 septembrie, în Sala Sporturilor „Horia Demian”, scor 21-23 (7-10), în cadrul etapei a doua a Ligii Florilor.

Prima repriză a fost una echilibrată, ambele formații au mers cap la cap până la 7-7, după care băimărencele au pus stăpânire pe joc și s-au distanțat pe tabelă la 7-10, rezultat cu care s-a intrat la vestiare. Clujencele pregătite de Alin Bondar au avut un început de meci foarte bun și au condus până la 4-2, dar oaspetele s-au apropiat și au întors soarta meciului.

Minaur a fost încurajată de un grup de 15 suporteri care au dominat fondul sonor în Sala Sporturilor din Cluj.

În debutul reprize secunde, „U” Cluj s-a apropiat la un punct prin golurile reușite de Cristina Boian și Diana Lazăr, iar oaspetele au dus din nou scorul la două goluri diferență.

Argentinianca Macarena Gandulfo a reușit să aducă situația pe tabelă la egalitate, 12-12. Meciul a mers, din nou, cap la cap, nicio echipă nereușind să se desprindă decisiv pe tabelă la mai mult de unul sau două goluri. Băimărencele au preluat conducerea și s-au dus la trei goluri diferență.

Jocul bun al gazdelor pe final, seria de goluri reușite de Gandulfo și Chintoan, dar și intervențiile providențiale ale portarului Viorica Țăgean au apropiat-o pe Universitatea la două puncte, însă nu au reușit să întoarcă ca prin miracol soarta jocului încheiat cu victoria lui Minaur, scor 21-23.

La finalul meciului, în spiritul fair-play-ului, micuța galerie a Minaurului a scandat „Luptă U, Luptă U”.

„A fost o partidă asa cum ne așteptăm să fie, o partidă de bătaie. Ca și implicare și atitudine nu am ce să le reproșez fetelor, daca eram așa și la Buzău începeam altfel sezonul. Eu am puterea să le felicit că au dat cat au putut„, a declarat antrenorul lui „U” Cluj, Alin Bondar, la finalul meciului.

Cea mai bună marcatoare a Universității Cluj a fost argentinianca Macarena Gandulfo, cu 7 goluri, urmată de Mihaela Ani-Senocico, cu 4 reușite, Florina Chintoan (4), Diana Lazăr (2), Cristina Boian (1), Andrada Preda (1), Alexandra Dindiligan (1) și Partricia Moraru (1).

Etapa viitoare, „U” Cluj va evolua pe terenul formației din Slobozia.

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *