Întăriri în defensivă la U- BT Cluj: Kerron Johnson, noul fundaș al echipei

U-Banca Transilvania continuă achizițiile în vederea noului sezon competițional 2019-2020. Ultima achiziție este Kerron Johnson, un fundaș care se va alătura în curând lotului formației clujene. Acesta este originar din Tallahassee, statul american Florida, și va împlini 29 de ani pe data de 14 decembrie.

Johnson măsoară 1.85 m, a absolvit liceul Madison Academy din Alabama, iar la colegiu a mers la Belmont. După terminarea studiilor universitare, Kerron și-a început cariera profesionistă și a semnat un contract în Noua Zeelandă, cu formația New Zealand Breakers. În 28 de partide, el a înregistrat statistici de 12.6 puncte, 4.3 pase decisive și 2.8 recuperări.

Ulterior, fundașul s-a transferat în Bundesliga, la Riesen Ludwigsburg. În primul sezon petrecut în Germania, noul jucător al formației noastre s-a remarcat cu medii de 14.2 puncte, 3.8 pase decisive și 2.7 recuperări.

Kerron a bifat două sezoane în maioul celor de la Ludwisburg și a fost pe teren la dubla cu U-Banca Transilvania, din preliminariile Basketball Champions League, ediția 2017-2018. Drept dovadă, la confruntarea din BTarena, americanul a totalizat 14 puncte și 5 pase decisive.

Johnson a început sezonul 2018-2019 în prima ligă italiană, la Pistoia Basket. Apoi, în luna februarie s-a transferat în Israel. Alături de Hapoel Be’er Sheva, baschetbalistul a ajuns până în Play-Off-ul campionatului israelian și a strâns statistici de 14.3 puncte, 4.8 pase decisive și 2.6 recuperări.

Sportivul mai are experiență în campionatele din Franța și Polonia, trecând pe la Rouen Métropole Basket, respectiv MKS Dąbrowa Górnicza.

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *