Transilvania Rally pune din nou Clujul pe harta internațională a motorsportului

Cea mai importantă competiţie de motorsport din România, Transilvania Rally, etapă internaţională Tour European Rally şi în acest an, aduce la Cluj-Napoca, în perioada 26-28 septembrie, protagonişti ai motorsportului european.

Organizatorii au pregătit 10 probe speciale, cu o lungime totală de aproape 150 de km, o „Super Specială” în inima oraşului, dar şi o mulţime de surprize pentru spectatori.   

Total Transilvania Rally powered by Ford începe joi, 26 septembrie, la ora 19:30, cu o întâlnire cu piloţii şi o sesiune de autografe pe esplanada din faţa stadionului Cluj Arena, ca mai apoi, în aceeaşi locaţie, de la ora 20:30, să aibă loc startul festiv.

Cu shakedown-ul programat vineri pe drumul de lângă Floreşti, între orele 9:00 şi 13:30, raliul propriu-zis va debuta pe 27 septembrie, la ora 15:00, când prima maşină de concurs va părăsi parcul de service de la Sala Sporturilor „Horia Demian”.

Prima specială, „Căpuşu Mare”, lungă de 25 de km, se va desfăşura pe urcarea de pe fosta probă Dângău, urmată de speciala „Beliş” şi o probă reintrodusă după aproape 10 ani, „Mărişel”, care are loc pe o distanţă de peste 11 km, între localităţile Beliş şi Mărişel. După o oprire în parcul de service, prima zi de concurs se încheie cu deja clasica şi mult aşteptata probă „Floreşti”, cu farmecul ei aparte, pe timp de noapte, sub lumina reflectoarelor, care aduce de fiecare dată mii de fani aproape de campionii lor.

A doua zi de concurs va purta maşinile pe 6 probe speciale: o trecere pe „Beliş”, urmată imediat de „Dângău”, care va fi o adevărată provocare pentru sportivi prin prisma celor peste 30 de km cronomeraţi, ca mai apoi prima buclă să se încheie cu o nouă parcurgere a probei „Floreşti”.

A doua buclă a zilei programează o nouă trecere pe „Dângău”, care va fi si Power Stage-ul raliului, şi ultima trecere pe proba „Floreşti”, ca mai apoi spectacolul să fie garantat la „Super Speciala” din jurul stadionului Cluj Arena şi a Sălii Polivalente, care debutează sâmbătă, puţin după ora 15:00, cu Rally 2, şi continuă, de la ora 16:18, cu Rally 1, în direct la PRO X.

Festivitatea de premiere a Total Transilvania Rally este programată sâmbătă, 28 septembrie, la ora 19:30, la Cluj Arena.

Pe toată durata raliului, publicul spectator se poate delecta cu o serie de evenimente conexe motorsportului pe esplanada dintre Cluj Arena şi Sala Polivalentă, inclusiv vor putea trăi experienţe culinare unice în cadrul Food Truck Rally, de joi şi până duminică.

În cursul zilei de joi, copiii vor avea parte de jocuri distractive, demonstraţii sportive, concursuri cu premii, toate în cadrul Transilvania Rally Kids, în intervalul orar 16:00 – 19:00. Tot joi, începând cu ora 20:00, vă invităm să vedeţi cum piloţii îşi vor etala abilităţile de bucătari sub îndrumarea lui Chef Adi Hădean în cadrul Cooking Show by De Longhi, iar sâmbătă, de la ora 14:00, doamnele şi domnişoarele pot participa la ineditul şi distractivul “Cros Pe Tocuri” organizat în colaborare cu Clubul Sportiv Atletic Cluj.

MARCO TEMPESTINI, team leader NRA: Iată că am ajuns, încă o dată, la start! Procesul de creştere a raliului nostru continuă, şi din punct de vedere sportiv, şi din punct de vedere al organizării evenimentului. Şi anul acesta, prima noastră preocupare este siguranţa pentru concurenţi şi pentru spectatori. Pentru asta doresc să mulţumesc tuturor celor implicaţi în aparatul care asigură siguranţa evenimentului: celor din Jandarmerie, din Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, SMURD şi din Poliţie pentru cea mai însemnată şi eficientă desfăşurare de forţe la un astfel de eveniment în România, vom avea peste 300 de oameni de ordine pe probe, un număr foarte mare de medici şi ambulanţe de ultimă generaţie dotate corespunzător. Competenţa tuturor acestor organizaţii este antrenată şi demonstrată în cadrul numeroaselor evenimente importante organizate în oraşul nostru, astfel ştim că acest festival al motoarelor pe care îl organizăm, este pe mâini bune. Sprijinul autorităţilor locale şi judeţene, ca de obicei, a fost esenţial în preocuparea noastră de a ţine Clujul la cel mai înalt nivel pe harta motorsportului european. De altfel, Transilvania Rally din 2020, pe lângă prezenţa în TER, va deveni şi etapă European Rally Trophy şi Balkan Trophy, fiind anul acesta etapă candidat pentru aceste campionate. Visul este să reuşim, treaptă cu treaptă, să ajungem tot mai sus, pentru că oraşul şi pasionaţii de motorsport din Transilvania şi din întreaga ţară, merită să fie parte din ERC – Campionatul European de Raliuri„.  

BOGDAN MARIŞCA, pilot NRA: „Este a treia ediţie Transilvania Rally parte din TER. Sperăm la o prezenţă consistentă a piloţilor străini, cel puţin la nivelul anilor trecuţi. Cred cu tărie că este cel mai important eveniment automobilistic al ţării în acest moment. Noi, organizatorii, ne străduim să ridicăm ştacheta de la an la an pentru un eveniment care să facă cinste Clujului şi motorsportului românesc”.

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *