FOTO VIDEO ”U” Cluj-Petrolul 4-0! ”Studenții” au redescoperit gustul victoriei în fața propriilor fani!

Universitatea Cluj a câștigat de o manieră categorică derby-ul cu Petrolul Ploiești din etapa a 8-a a Ligii a 2-a, scor 4-0 (0-0) și a spart seria negativă de patru înfrângeri consecutive.

Petroliștii au început în forță confruntarea de pe Cluj Arena, fundașu originar din Capul Verde, Kay a pasat greșit pentru ex-ul Marinescu, care l-a servit pe Arnăutu, iar acesta din urmă a fentat doi jucători și a pasat în careu pentru Blănaru, care a reluat plasat cu latul (3) dar U a scăpat.

Apoi Ianis Stoica a șutat în forță din interiorul careului, iar Dur-Bozoancă a reținut. Ocazie enormă a Petrolului în debut de repriză.

Repriza a fost dominată de Petrolul, în timp ce U nu a reușit nici un șut spre poartă dar a scos un 0-0 cu care a intrat la cabine sperând să dea lovitura în partea a doua/

0-0 la pauză deci, cu „U” fără ocazii și fără șut pe poarta lui Cezar Lungu, în timp ce petroliștii au fost mult mai incisivi și și-au creat cele mai mari situații la poarta lui Dur-Bozoancă.

Facțiunea Numai „U” a afișat un banner cu un mesaj interesant.

La primul șut pe poartă a Universității Cluj în acest meci, golgeterul din sezonul trecut, Cristian Gavra, revenit după o accidentare ce l-a ținut trei săptămâni departe de gazon, a deschis scorul cu un șut puternic, fără preluare, de la 22 metri, lateral dreapta, și a declanșat euforia pe Cluj Arena (52).

Imeidat a urmat o ocazie pentru Petrolul, Alexandru Munteanu a șutat din marginea careului, dar mingea a fost respinsă în corner (60). Apoi imediat Gavra s-a accidentat și a cerut schimbare iar Pîrvulescu a intrat în locul lui (62).

Gavra a iesit accidentat

În minutul 66 al partidei au ajuns pe stadion și galeria Petrolului, care ascandat anti-Dinamo și și-au încurajat echipa.

Partida a început să fie dominată de Universitatea. Pîrvulescu a avut în minutul 69 al meciului o incursiune periculoasă, în minutul 69 al meciului, dar șutul său a fost blocat în ultimul moment.

Alb-negrii au primit un penalty în minutul 75 la un fault comis asupra portughezului Rafa, bun în acest meci, iar banca oaspeților a explodat și a protestat vehement. Antrenorul Flavius Stoican a vrut să scoată Petrolul de pe teren și a fost eliminat de arbitrul Lucian Ruxandru pentru proteste, dar echipa sa a rămas pe teren. Căpitanul lui ”U”, George Florescu, a transformat penalty-ul și a dus scorul la 2-0. Galeria a luat ”foc”.

VIDEO – Incidente în momentul acordării penalty-ului pentru Universitatea Cluj și protestele băncii tehnice ale oaspeților, încheiate cu eliminarea lui Stoican

Lucrurile s-au complicat pentru Petrolul în minutul 79, căpitanul Laurențiu Marinescu a fost eliminat, iar Universitatea a evoluat în superioritate numerică în ultimele 10 minute.

Carol Taub a înscris pentru 3-0 în minutul 85, iar Florin Burghele a stabilit scorul final în prelungirile partidei, scor 4-0, pentru o victorie nesperată a clujenilor în fața unui adversar incomod.

Pârvulescu a fost jucatorul care a dinamizat jocul lui U in a doua repriză, șarjele sale punând la grea încercare defensiva ploieșteană.

Succes foarte important al studenților, care vin după o serie neagră de patru cinci înfrângeri consecutive, ieșind acum din zona retrogradării, până sâmbătă cel puțin.

Următorul meci oficial va avea loc în șaisprezecimile Cupei României, marți, de la ora 21.45, cu divizionara a treia FC U Craiova, pe stadionul Ion Oblemenco din Craiova, meci transmis la TV.

Echipele de start:

„U” Cluj: Dur-Bozoancă – Takacs, Kay, A. Crăciun, Berci – Taub, Dican, Florescu (cpt), Rafa (Inacio, 82). – A. Pop, C. Gavra

Rezerve: A. Gorcea, M. Inacio, Telcean, Mihalcea, Pârvulescu, Ceitil, Burghele

Antrenor: Adrian Falub

Petrolul Ploiești: C. Lungu – Șt. Bărboianu, C. Sîrghi, P. Racu, V. Țicu – A. Munteanu, Meza Colli, L. Marinescu (cpt), I. Stoica – S. Arnăutu, Ș. Blănaru

Rezerve: R. Avram, G. Deac, M. Bratu, A. Zaharia, A. Tudor, A. Manolache, H. Younes

Antrenor: Flavius Stoican

Arbitru principal: Lucian Rusandu (Sf. Gheorghe)

Asistenți: S. Slabu (Brașov), A. Vornicu (Iași)

Rezerve: F. Mazilu (Satu Mare)

Delegat de joc: Teodor Biriș (Hunedoara)

Observator de arbitri: Bogdan Zanfirescu (Botoșani)

Cartonașe galbene: Crăciun (47), Kay (54)

Cartonașe roșii: Marinescu (78)

Spectatori: 3600

Text / Foto / Video: Vasile Manu și Tiberiu Fărcaș

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *