Suporteri de lux pentru naționala de handbal feminin a României

„Tricolorele” au avut parte de o galerie specială la meciul cu Ucraina. Întreg comitetul executiv al Comitetului Olimpic și Sportiv Român s-a aflat în tribune la Brașov și le-a încurajat pe tricolore. Mihai Covaliu, George Boroi, Camelia Potec, Ivan Patzaichin s-au aflat printre conducătorii sportului românesc care abia așteaptă ca echipa națională de handbal să se alăture sportivilor calificați la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

 „Ne dorim foarte mult să se califice și echipa de handbal feminin. Cred că le-ar sta bine fetelor din echipa de handbal în Team Romania. Cred că Brașovul își recapătă locul in ceea ce privește sportul și organizarea competițiilor sportive în România” – Mihai Covaliu, președinte COSR.

Mesaj de încurajare original

Campioană olimpică în 2004, la Sydney, Camelia Potec a apelat la un personaj de desene animate pentru a le încuraja pe handbaliste în drumul lor spre Campionatul European dar și spre Tokyo: „If you can dream it, you can do it!” (Dacă poți visa la un lucru, atunci îl poți face!)

„Având-o pe cea mică, am început să-mi cumpăr haine cu personaje din desene animate. Cred că un personaj din desene animate pentru fiica mea, cu un mesaj pentru România, pentru români și pentru a motiva persoanele care îl citesc, este important. Și pentru sport, bineînțeles!. Cred că este un prim pas, să ne calificăm la Campionatul European după care, bineînțeles, la Jocurile Olimpice iar acolo cât mai sus” – Camelia Potec, președinte FRNPM.

Brașovul are șanse să găzduiască Jocurile Olimpice de Tineret 2024

Numeroasele evenimente sportive organizate la Brașov pot continua cu o nouă competiție internațională de anvergură, Jocurile Olimpice de Tineret din 2024. În 2013, Brașovul a fost gazda Festivalului Olimpic de Iarnă al Tineretului European.

Pe viitor, județul Brașov își propune să devină din nou județ olimpic și, împreună cu COSR, ne vom depune candidatura pentru organizarea Jocurilor Olimpice de Tineret din 2024. Este deja o tradiție pe care am creat-o pe partea de sporturi de iarnă” – Adrian Veștea, președinte Consiliu Județean Brașov.

O nouă sală polivalentă la Brașov

Brașovul va beneficia și de o nouă sală polivalentă. Proiectul a fost demarat deja iar construcția este estimată să se încheie în 2022. Sala va avea o capacitate de 10 mii de locuri.

„În 3 ani cred că se vor organiza multe competiții de nivel internațional. Luna viitoare aprobăm indicatorii tehnico-enonomici și dacă terminăm până în aprilie 2020 proiectul, după aceea putem să dăm drumul la licitație și să ne apucăm de treabă. Sala deja existentă, de 2500 de locuri, o vom lipi de altă sală de 10 mii de locuri”  – George Scripcaru, primar Brașov.

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *