Silvășan, după victoria împotriva campioanei: „Poate să ne dea moral, însă nu înseamnă mai mult. Nu am câștigat nici un trofeu, ceea ce ne dorim cu adevărat”

U-BT Cluj-Napoca s-a impus cu 89-82 în fața campioanei en-titre CSM CSU Oradea, sâmbătă seara, în derby-ul etapei a treia din LNBM. La finalul partidei, antrenorii Mihai Silvășan respectiv Duško Vujošević și jucătorul Kerron Johnson au oferit câteva declarații.

Tehnicianul sârb a fost mulțumit de prestația elevilor săi: „În primul rând sunt satisfăcut de prestația băieților în teren. Oradea are o echipă foarte bună, joacă de mult timp împreună și se înteleg foarte bine pe teren în ceea ce ține de spacing și timing. Au 6-7 jucători importanți și niciodată nu putem ști cine iese în evidență și nu e ușor să pregătești meciul împotriva lor.

Noi am întâmpinat câteva probleme medicale; nu vreau să-l pun pe Kuti, care e jucător român U23. Înlocuitorul lui, Vida, s-a descurcat foarte bine cât a fost pe teren. Karlo Zganeć a primit feedback de la doctori să nu joace azi și din ce ați observat, Calnicenco nu a fost 100% nici el.

Echipa a avut rupere de ritm și câteva secvențe de joc chiar foarte bune, dar am avut și o combinație de minute goale. Asta e zona în care putem să creștem. Mulțumesc fanilor că au venit să ne susțină și sper să vină într-un număr cât mai mare de acum încolo”.

La rândul său, Mihai Silvășan a fost moderat în declarații: „Pentru noi este o victorie importantă, însă nu trebuie să uităm că este o victorie la începutul campionatului. Poate să ne dea moral, însă nu înseamnă mai mult, nu am câștigat nici un trofeu, ceea ce ne dorim cu adevărat. Trebuie să luăm lucrurile bune și să corectăm ce am greșit și să mergem mai departe.

Urmează o săptămână importantă pentru noi, jucăm cu Balkan și Sibiu acasă. Sper și e foarte important să rămânem sănătoși, să ne recuperăm cât mai bine și să abordăm fiecare meci cu o intensitate și concentrare aproape de 100%”.

Kerron Johnson, autor a 17 puncte și 6 pase decisive, și-a felicitat coechipierii și își îndreaptă atenția spre următorul adversar: „Mă bucur pentru băieți, am muncit din greu pentru victorie, însă e doar un joc câștigat. Meciul acesta nu ne face campioni, sunt încă multe jocuri rămase. Sunt lucruri care trebuie înbunătățite și luăm fiecare partidă pe rând. Așa am făcut și cu acest joc și ne concentrăm deja la următorul”.

Pentru U-BT aventura europeană continuă marți seara, de la ora 19, în Sala Sporturilor „Horia Demian”, împotriva bulgarilor de la Balkan Botevgrad.

Foto: Vasile Manu

Bucsi Krisztian

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *