”U” Cluj mai câștigă un derbi cu rivala CFR în Liga Elitelor

Unul dintre cele mai așteptate derby-uri din Liga Elitelor U16 a avut loc între Universitatea Cluj și rivala CFR Cluj la Baza Unirea din cartierul Manăștur.

Partida dintre cele două formații rivale a început în forță cu un gol marcat de Septimiu Kolbasz, decarul „studenților”, în minutul 2. Chiar dacă juniorii de la „U Cluj păreau sa controleze jocul printr-o posesie mai bună, cei de la CFR au replicat cu un gol în minutul 9 printr-un contraatac finalizat de Dobrean.

După golul marcat de feroviari, a urmat un joc echilibrat, „studenții” creându-și ocazii prin triunghiuri de pase și lansări în flanc, iar cei de la CFR încercând să profite de greșelile din apărarea celor de la „U” Cluj, urmate de contraatacuri fulger. Din păcate, niciuna dintre tacticile aplicate de ambele echipe nu a mai avut succes, prima repriză încheindu-se  la egalitate, 1-1.

Cea de-a doua repriză a fost una animată pe teren, dar și în tribună. În minutul 47, jucătorul celor de la Universitaea Cluj L. Podea a fost eliminat după un fault dur la Dobrean, iar jocul părea că merge spre o singură poartă, cea a „studenților”. Totuși, în minutul 53, Universitatea obține o lovitură indirectă în careul celor de la CFR, transformată în gol de Kolbasz. De menționat ar fi că această decizie a arbitrului a iscat vâlvă în tribună, câțiva fani feroviari vociferând.

După golul primit, cei de la CFR au căzut psihic și au mai primit un gol în minutul în 68 după o altă fază fixă, autor fiind Mihnea. Până la finalul partidei, feroviarii au mai beneficiat de o nouă eliminare în tabăra alb-negrilor, în minutul 61, după un gest stupid a lui Uțiu, care a forțat o tragere de timp în momentul schimbării, dar de care nu au profitat, jocul încheindu-se cu victoria celor de „U” Cluj, scor 3-1.

Jucătorii Universității au arătat mai multă dăruire, câștigând jocul cu doi oameni în minus.

Înainte de acst mini derby, „U” ocupă locul 4 în clasament, iar rivala CFR următorul loc, astfel că după aceasta victorie „studenții” și-au majorat distanța față de feroviari.

Reamintim că acum două săptămâni, Universitatea a învins în toate celelalte trei derbyuri, programate în aceeași zi, la nivel de Liga Elitelor.

Text și foto de Cătălin Stroia, student, an 1, jurnalism, UBB

Editor Tiberiu Fărcaș

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *