CFR Cluj, debut cu stângul în returul Ligii I după eșecul cu Poli Iași

Surpriza etapei a 14-a a Ligii I a fost rezultatul înregistrat la Botoșani, între Poli Iași și CFR Cluj, campioana României fiind învinsă cu scorul de 2-1 de ieșeni, într-o partidă în care portarul Arlauskis i-a trădat pe feroviari.

Clujenii au reușit poate cel mai slab meci al sezonului și, trădați de Arlauskis, dar și de „centralul” Marius Avram, care le-a refuzat un penalty, au rămas la două puncte de Viitorul, ratând astfel desprinderea în fruntea Ligii I.

Fără susținerea multora dintre propriii suporteri, moldovenii au arătat și ei cam tot ca o echipă aflată în deplasare. Una pe care Costache a sancționat-o prompt, deschizând scorul în minutul 10 la o bâlbă a fundașilor centrali ai lui Poli.

Iașiul a reacționat prin Andrei Cristea și Horșia, cu ratări în aceeași fază, iar golul egalizator a venit în finalul primei reprize, un”trasor” a lui Passaglia s-a oprit în plasă: 1-1!

În partea secundă, ieșenii avut posesia și au ținut campioana departe de poarta lui Târnovanu. Reacția lui Dan Petrescu n-a întârziat. Tehnicii Ciprian Deac și Golofca în teren, pentru a desface defensiva „alb-albastră”. 

Dar de această dată schimbarea la față n-a venit. Dimpotrivă. Arlauskis a încasat un gol caraghios, pe colțul scurt, de la Gallego și Poli Iași a preluat conducerea (76). CFR putea primi un penalty, la hențul în careu al lui Bădic, însă „centralul” Avram a scos infracțiunea în afara careului, iar Deac n-a reușit nimic din „directa” acordată din marginea careului.

Campioana a bifat astfel al treilea eșec al sezonului, la capătul unei evoluții neașteptat de modeste.

CFR Cluj rămâne în fruntea Ligii I, cu 27 de puncte, la două diferență de FC Viitorul, iar etapa viitoare va primi vizita Academicii Clinceni, sâmbătă, 2 noiembrie, de la ora 20:30.

Echipele de start:

Poli Iași: Târnovanu – Lopes, Mihalache, Diallo, Bădic – Passaglia, Loshaj – Popadiuc, Breeveld, Horșia – A. Cristea 
Rezerve: D. Rusu, Hațiegan, Devesa, A. Bălan, Gallego, F. Cristea, S. Șerban 
Antrenor: Mihai Teja 

CFR Cluj: Arlauskis – Susic, Vinicius, Pașcanu, Camora – L. Aurelio, Hoban, A. Păun – V. Costache, Rondon, Pereira 
Rezerve: J. Fernandez, M. Butean, A. Burcă, Bordeianu, C. Deac, Petrila, Golofca 
Antrenor: Dan Petrescu

Stadion: Municipal (Botoșani)
Arbitru: Marius Avram // A1: Vladimir Urzică; A2: Mircea Orbuleț

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *