Fostă baschetbalistă și campioană națională la powerlifting, Miruna Crâsnic are peste 15 tatuaje și este prima antrenoare cu licență FIBA din România!

Fostă baschetbalistă și campioană națională la powerlifting, Miruna Crâsnic (36 de ani) are peste 15 tatuaje și este prima antrenoare cu licență FIBA din România!

Până să ajungă să antreneze la Real Madrid, ea debutează ca secund al naționalei feminine de baschet în meciul România – Danemarca, din preliminariile EuroBasket 2021. Partida va avea loc la Timișoara, la 14 noiembrie.

Miruna Crâsnic este prima antrenoare din România care deține licență FIBA (FIBA Europe Coaching Certificate), după ce a absolvit prestigioasele cursuri organizate de Federația Internațională de Baschet. În cei 3 ani de studiu, românca a avut ocazia să învețe meserie de la cei mai buni tehnicieni din lume.

„Este o școală elitistă, unde avem profesori de nivel mondial, sunt antrenori care au câștigat Euroliga, Eurobasket, antrenori din NBA. Este o experiență deosebită. Pe lângă faptul că am studiat alături de cei mai buni din domeniu, am avut colegi din 53 de federații. Este foarte importantă această relație pe care ne-o formăm acolo. Mie îmi place în mod special Real Madrid, dar nu mă văd antrenând băieți. Îmi doresc foarte tare să contribui la baschetul românesc, cred ca este datoria mea”, a spus noul antrenor secund al echipei naționale feminină de baschet a României.

Debut în orașul natal

Miruna Crâsnic a activat ca antrenor secund la echipele de club Danzio Timișoara și Olimpia CSU Brașov, dar și la diferite loturi naționale juvenile ale României. În vara acestui an a fost antrenor secund al echipei naționale de tineret U20. În prezent este antrenor secund în Liga Națională de Baschet Feminin, la echipa CSM Târgoviște.

Cooptată în staff-ul tehnic al primei reprezentative, Miruna Crâsnic va debuta în funcția de antrenor secund la meciul cu Danemarca, din calificările la EuroBasket 2021. Din grupa preliminară D mai fac parte reprezentativele Italiei și Cehiei. ”Tricolorele” vor întâlni Danemarca la 14 noiembrie, la Timișoara, orașul natal al Mirunei Crâsnic.

„Să fac parte din staff-ul lotului național de senioare, pentru că am început cu loturile naționale de juniori, U18 și U20, este o onoare. Pentru asta studiem, să ne ajutăm și să ne reprezentăm țara. După această convocare, care pentru mine a fost o surpriză și o bucurie enormă, cireașa de pe tort a fost orașul în care se organizează acest meci, Timișoara. Am alături familia, prietenii, colegele cu care am jucat, foștii antrenori, mai bine de atât nu se putea. Avem șanse să ne calificăm la Eurobasket, trebuie să credem în șansa noastră. Avem jucătoare capabile și toată lumea muncește în direcția aceasta. Sunt convinsă că vom începe cu dreptul împotriva echipei din Danemarc” – Miruna Crâsnic, antrenor secund echipa națională feminină de baschet a României.

Programul meciurilor din preliminariile EuroBasket 2021:

14.11.2019   România – Danemarca

17.11.2019   Cehia – România

12.11.2020   România – Italia

15.11.2020   Danemarca – România

4.02.2021     România – Cehia

7.02.2020     Italia – România

Turneul final va avea loc în Franța și Spania.

De la baschet la powerlifting, în timp record

Baschetul nu este singurul sport din viața Mirunei Crâsnic. În 2015, a devenit campioană națională la…powerlifting, titlu cucerit după o pregătire în timp record.

„Nu am putut să le fac în paralel, dar în anul în care am renunțat să mai fiu jucătoare, am zis că merită să dau o șansă powerlifting-ului. În acea vară am făcut pregătire intensă trei luni, m-am prezentat la campionatul național și l-am câștigat. A fost o ambiție personală”, a declarat Miruna Crâsnic.

Are peste 15 tatuaje

Tatuajele sunt o altă pasiune a tinerei antrenoare. Peste 15 desene și-au găsit loc pe pielea fostei baschetbaliste.

„Am început destul de devreme, unele decizii le-am regretat, dar cred că toți pasionații de tatuaj trec prin asta la un moment dat. Am renunțat să le mai număr după 15 încolo. Pe mână am portetul mamei mele, care a murit când aveam 17 ani și am vrut să o am mereu aproape”, a mai precizat aceasta.

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *