„Lupii galbeni” au mușcat din „virușii verzi” pe Cluj Arena

După meciul dintre FCSB și Universitatea Cluj încheiat cu victoria la limită „roș-albaștrilor”, scor 0-1, Cluj Arena a fost gazda unui nou meci. De această dată s-au întâlnit față în față Sănătatea Cluj și Petrolul Ploiești. Ambele echipe porneau cu ambiții mari înainte de partidă, astfel „virușii verzi” veneau cu un moral ridicat după victoria precedentă din meciul cu Viitorul Constanța, iar „lupii galbeni” cu o dorință imensă de a-i scoate pe viruși în afara competiției și de a avansa în sferturile Cupei României.

Echipa ploieșteană a început în forță meciul, iar Saim are prima ocazie după un șut care trece putin pe lângă poarta aparată de Lăzăreanu (5). Nici virușii nu s-au lăsat mai prejos, Rus încearcă mai multe lansări pe Ceaca, dar vârful gazdelor nu reușește să le fructifice. Până la urmă cei de la Petrolul reușesc să spargă gheața în minutul 16 după un corner executat bine de Gavrilă și o finalizare sigură a lui Hamza.

Sănătatea nu reușește sa se trezeasca după golul primit și mai este taxată o dată de Gavrilă cu o lovitură de cap trimisă la colțul lung (22). Două minute mai tarziu, Sănătatea încearcă să intre în meci, dar centrarea bună venită din flancul drept nu este transformată în gol de Roman.

În minutul 44, Gavrilă reușește sa facă „dubla” după o pasă filtrantă a lui Hamza. Tot în aceeași fază, marcatorul golului reușește să-l dribleze și pe portarul „virușilor” înainte să înscrie.

Prima repriză se încheie cu o nouă ocazie a „lupilor galbeni” după un șut periculos trimis de Cioinac din afara careului.

Cel de-al doilea mitan debutează cu ocazia celor de la Sănătatea după un șut periculos expediat de Ciupe, care îi pune ceva probleme lui Avram (54).

„Lupii” dau replica gazdelor, iar Gavrilă își trece în cont un hattrick după o centrare din flancul stâng a lui Ticu (62). Virușii verzi au mai semnalat pericol la poarta lui Avram prin Roman în minutele 75 si 81, dar vârful echipei gazdă nu a profitat de oportunitățile avute. Petrolul a fost echipa mai bună, așa cum era de așteptat, ei reușind să majoreze proporțiile scorului prin Marinescu în minutul (78) și Blănaru (79) după două assisturi perfecte ale lui Younes Hamza.

Finalul a fost unul de coșmar pentru echipa gazdă, petroliștii au dus scorul la 7-0 după golul lui Arnăutu (82). Din nefericire pentru suporterii echipei gazdă, Sanătatea nu a mai avut puterea să marcheze, iar Petrolul obține una dintre cele mai mari victorii din aceasta fază.

Echipele de start:

CS Sănătatea: Lăzăreanu (cpt) – Cr. Paul, D. Matei, I. Rada, Mic – Neamț (52 Mar), Ciupe, L. Rus, Tîrlea (63 Creț) – Ceaca, D. Roman.

Antrenor: Marius Semeniuc.

FC Petrolul: Avram (cpt) – Bărboianu, Olaru, Manolache, Țicu – Gavrilă (73 Blănaru), Cioinac, Meza Colli (66 Enache), Saim Tudor (59 Marinescu) – Younes, Arnăutu.

Antrenor: Flavius Stoican.

Au arbitrat: Rareș Vidican (Satu Mare) – Tunyogi Ferencz (Zalău) și Alexandru Vodă (Alba Iulia).
Observatori: Zoltan Szekely (Baia Mare) și Cătălin Pașcanu (Cugir).

Spectatori: 150

Foto: Paul Gheorgheci

Stroia Cătălin

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *