Tatăl si fiul, colegi de competiție în ciclismul profesionist

Eduard Novak, singurul campion paralimpic al României, este un tată fericit. Fiul său cel mare, Edvard, îi calcă pe urme în competițiile de ciclism. La Campionatele Naționale de Velodorm, tatăl și fiul au concurat la doar câteva minute distanță. Emoțiile i-au revenit, însă, doar tatălui.

Eduard Novak și fiul său Edvard fac parte din aceeași echipă, „Team Novak”, și sunt împreună atât la antrenamente, cât și la competiții. Campion paralimpic la Londra, în 2012, Eduard Novak urmărește cu sufletul la gură cursele fiului său.

„Pentru mine toată ziua este un stres. Nu e ca și cum am emoții 20 de minute înaintea cursei mele, am emoții toată ziua. E foarte greu să concurez în paralel cu fiul meu, pentru el am emoții mult mai mari decât pentru mine. Mă bucur că face ciclism din perspectiva școlii vieții, să învețe disciplină, respect, alimentație, să fie ordonat, astea contează cel mai mult. Întâmplător, merge și bine, așa că îl susțin în continuare” – Eduard Novak, campion paralimpic la ciclism.

Obiectiv: să depășească performanțele tatălui

La Campionatele Naționale de Velodrom de la Plovdiv (Bulgaria), Edvard Novak a devenit campion național de cadeți în proba de urmărire individuală. Ciclistul în vârstă de 15 ani a stabilit un nou record național chiar sub privirile tatălui său.

„E mai ușor când e tata în spatele meu, pentru că mă motivează foarte mult. M-am apucat de ciclism pentru că l-am văzut pe el. Pot să-l întrec, vreau să ajung campion mondial” , a declarat Novak.

Aflat în plină pregătire pentru Jocurile Paralimpice, Eduard Novak intenționează să îl ia pe fiul său cu el la Tokyo. Cucerirea unei noi medalii de aur ar fi cel mai frumos exemplu pe care i l-ar putea da lui Edvard.

„A fost cu mine la Rio, l-am luat și când era mai mic, acum are șansa să simtă cum e să concurezi pentru medalia de aur. E mândru, puternic, are 15 ani dar încă e un băiat. Sunt cel mai mare fan al lui”, mai precizat campionul paralimpic la ciclism.

Palmares impresionant

La Jocurile Paralimpice de la Londra, din 2012, Eduard Novak a câștigat medalia de aur în proba de urmărire pe pistă și pe cea de argint în proba de contratimp pe șosea. La ediția de la Beijing, din 2008, a cucerit medalia de argint în proba de contratimp pe șosea. La Tokyo, Eduard Novak va bifa cea de cincea participare la Jocurile Paralimpice.

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *