Botoșani, teren blestemat pentru CFR Cluj. Campioana României a pierdut al treilea meci pe Stadionul Municipal!

În meciul de la Botoșani, antrenorul celor de la CFR Cluj a apelat la o formulă de rezerve pentru a proteja titularii de drept pentru meciul din Europa League conta celor de Celtic.

Feroviarii au încercat să spargă gheața la Botoșani după ce în cele două jocuri disputate până acum pe acest teren au pierdut de fiecare dată, mai exact în meciul din Cupa României contra echipei locale și în campionat contra celor de la CSMS Iași.

Partida de la Botoșani a debutat cu un fotbal animat din partea ambelor formații, astfel în primele zece minute ambele echipe își creează faze importante, dar fără vreun pericol pentru portari. În minutul 14, golul a picat în poarta CFR-ului după o acțiune individuală bună a lui Mihai Roman I, care depășește defensiva clujenilor în linie, îi pasează lu Ebenhofer, iar acesta îi furnizează un assist perfect lui Ashkovski, care a marcat norocos grație unei devieri nefericite a fundașului Peteleu.

CFR-ul a contraatacat și are o dublă ocazie prin Michael Perreira, care trage la colțul lung, scos perfect de Pap, iar portarul gazdelor a mai avut încă o intervenție reușită la lovitura de cap trimisă de tânărul mijlocaș Itu (19). Două minute mai târziu, echipa din Gruia a marcat prin Perreira, care își face ziua de naștere mai frumoasă cu acest gol, venit după o centrare perfectă a lui Itu.

Echipa din Gruia a continuat ofensiva după golul marcat și mai are o șansă importantă de a înscrie prin venezueleanul Rondon, anihilat bine de apărarea moldavă.

Prima repriză se încheie cu un joc mai bun al oaspeților care au făcut un pressing uriaș pe defensiva botoșăneană.

Golofca ratează, Roman marchează / Pașcanu, veriga slabă din apărare

Cel de-al doilea mitan a debutat cu ocazia echipei gazdă, semnată de macedoneanul Ashkovski, acesta reluând un șut la colțul lung foarte aproape de stâlpul din dreapta porții lui Fernandez (52).

CFR-ul a răspuns și a ratat incredibil prin extrema Golofca, care scapă singur cu Pap după lansarea perfectă a lui Rondon. Lobul trimis de fostul jucător al Botoșaniului trece puțin pe lângă poartă (59).

Ocazia mare a CFR-ului se răzbună, iar gazdele trec în avantaj după finalizarea cu capul a vârfului fals Mihai Roman I. Golul a venit după o centrare perfectă din flancul stâng a fundașului Țigănașu (71).

Până la final, trupa antrenată de Dan Petrescu a mai avut o șansă importantă de a restabili egalitatea, însă Costache nu a putut să-l învingă pe Pap, care a avut un reflex excelent (88). Chiar dacă feroviarii au asediat careul formației antrenate de Marius Croitoru, meciul s-a terminat cu victoria moldovenilor care urcă pe locul 7.

În următoarea etapă a ligii I, CFR va înfrunta pe teren propriu pe cei de la Astra Giurgiu, luni, 16 decembrie, de la ora 20:00, iar FC Botoșani va juca în deplasare cu Academica Clinceni, sâmbătă 14 decembrie, de la ora 13:00. De asemenea, dacă Astra îi bate pe cei de la Craiova, CFR-ul va pierde fotoliul de lider.

Feroviarii au folosit în meciul cu Botoșani o echipă formată numai din rezerve pentru a-i proteja pe titulari în meciul cu Celtic.De menționat,ar mai fi că Celtic a câștigat astăzi cu 1-0 meciul jucat cu rivala Glasgow Rangers și vine în Gruia cu un moral ridicat.

Echipele de start:

FC BOTOȘANI (4-2-3-1): Pap – Haruț, Miron, Chindriș, Țigănașu – Rodriguez, Papa – Roman (Moussa 86),  Ebenhofer, Ashkovski (Patache 79) – Ofosu (Keita – 69)
Rezerve: Hankic, Holzmann, Cimpanu, Florescu
ANTRENOR: Marius Croitoru

CFR CLUJ (4-3-3): Fernandez – Peteleu, Cestor, Vinicius, Pașcanu – Itu (Păun 60), Hoban, Djokovic – M. Pereira (Costache 75), Rondon, Golofca (Petrila 81)
REZERVE: Rus, Butean, Burcă, Sylla
ANTRENOR: Dan Petrescu

Stadion: Municipal
Arbitru: Marcel Bîrsan (București) / Asistenți: Marius Nicoară (Mehedinți) și Adrian Popescu (Dolj)

Cartonașe galbene: Moussa, Haruț, Țigănașu, Miron, Patache / Djokovic, Cestor

Stroia Cătălin

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *