Să vină banii. CFR Cluj a ajuns la 16.23 milioane de euro încasați anul acesta din cupele europene

Cu calificarea în șaisprezecimile Europa League obținută și terminarea pe locul 2 în Grupa E, CFR Cluj și-a asigurat un buget consistent în acest an după parcursul din cupele europene, scrie digisport.ro.

Campioana României a încasat 2.3 milioane de euro pentru trecerea de trei tururi preliminare în Champions League, unde le-au eliminat pe Astana, Macabi Tel Aviv și Celtic.

Scoși din UEFA Champions League de Slavia Praga, trupa din Gruia a mai încasat 5 milioane de euro, ca primă pentru prezenta în play-off-ul celei mai puternice competiții inter-cluburi. Pe lângă acești bani, CFR a mai luat un milion de euro din marketing și 260 de mii de euro bonus pentru echipele campioane eliminate din Liga Campionilor.

De asemenea, oficialii CFR-ului au anticipat că vor încasa de la UEFA peste două milioane de euro numai din vânzarea de bilete și sponsorizări pentru cele trei partide jucate pe teren propriu.

După faza grupelor și calificarea în faza următoare, CFR a mai obținut o infuzie de capital de 500.000 de euro bonusul venit de la UEFA pentru depășirea fazei grupelor, plus încă 2.9 milioane de euro, cât a fost prima pentru participarea în grupe, iar banii pentru punctele obținute în Europa League.

570.000 de euro încasează oamenii lui Dan Petrescu pentru fiecare dintre cele patru succese, ceea ce înseamnă că, în total, CFR Cluj ia 5,67 milioane de euro la finalul campaniei de toamnă din Europa League.

AStfel, CFR Cluj a luat pentru această toamnă europeană suma totală de 16,23 milioane de euro.

Câți bani mai poate primi CFR Cluj de la UEFA

• calificarea în optimi: 1,1 milioane euro
• calificarea în sferturi: 1,5 milioane euro 
• calificarea în semifinale:  2,4 milioane euro
• calificarea în finală: 4,5 milioane euro
• câștigarea trofeului: încă 4 milioane euro

Foto: Dan Tăuțan / Nicu Cherciu

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *