Culio, mesaj de adio în lacrimi pentru fanii lui CFR Cluj: „Acest club va fi mereu în inima mea, e a doua mea casă”! Intrare liberă cu Astra la ultimul meci al argentinianului în vișiniu

Finalul anului 2019 aduce și o veste tristă din vestiarul campioanei CFR Cluj. Unul dintre cei mai iubiți și apreciați stranieri ai clubului vișiniu, argentinianul Juan Emmanuel Culio (36 ani), și-a anunțat plecarea printr-un mesaj video de adio dedicat fanilor echipei din Gruia, din motive personale.

Emoția momentului și cuvintele din suflet dedicate suporterilor, antrenorilor pe are i-a avut, foștilor și actualilor colegi, l-au făcut pe Culio să izbucnească în lacrimi.

Staff-ul clubului i-a dedicat un mesaj pe pagina oficială și a anunțat că intrarea va fi liberă la meciul de luni, 16 decembrie, cu Astra Giurgiu, de la ora 20:00, iar toți cei care și-au achiziționat deja bilete online vor primii bani înapoi.

Luni seara UMPLEM GRUIA la ultimul meci al lui Culio în tricoul „alb-vișiniu”! Intrare liberă

Suporterii care și-au achiziționat bilete online își vor primi banii înapoi în conturile lor, iar cei care și-au achiziționat bilete la casele de bilete (Peluza 1, Fanshop) sunt așteptați luni între orele 10:00 – 15:00 și 18:00 – 20:00 în FanShop-ul de la Tribuna 2 pentru a-și primi banii înapoi!

Acesta m-ai avea 6 luni de contract cu CFR, iar decizia plecării a fost din motive familiale, acesta dorind să petreacămai mult timp alături de familia sa în Argentina și nu ar fi putut să joace la capacitate maximă aici fără să îi aibă pe ei aproape.

Iată mesajul de adio al Eroului de pe Olimpico, cel care a adus unul dintre cele mai importante succese din istoria clubului vișiniu, după acel 1-2 pe terenul lui AS Roma.

„Vreau să mă adresez oamenilor de la CFR, colegilor mei, clubului.

Am luat o decizie grea. Mi-e greu să vorbesc. Am luat decizia de a pleca de la club din motive familiale. Vreau să le mulțumesc în primul rând colegilor mei, antrenorilor, clubului, să le mulțumesc pentru toți acești ani frumoși pe care i-am petrecut aici, la Cluj, atât oamenilor de acum, cât și cei pe care i-am avut alături în perioada 2007 – 2011 și lor vreau să le mulțumesc.

A fost o decizie extrem de dificilă pentur mine, gândită, la care am meditat, dar e cel mai bine pentru mine, pentru că familia mea e mai presus de fotbal, mai presus de orice. Mereu m-am gândit la familia mea, de când am început să joc fotbal, mereu am jucat pentru familia mea și am vrut să știu că ai mei sunt bine. Am petrecut ani minunați aici în România și sunt foarte recunoscător, nu doar clubului CFR Cluj, ci întregii țări pentru că mi-a deschis ușa și m-a făcut omul care sunt astăzi, pentru că mi-a oferit șansa de a veni în Europa, mi-a dat un nume în Europa, atât în fotbal, cât și ca simplu om. Nu știu ce să mai spun pentru că acest moment e ca și un meci, e mai dificil de fapt decât un meci.

În acest moment transpir, tremur pentru că niciodată nu mi-am imaginat că voi lua o asemenea decizie, însă viața te învață lucruri, iar așa e mai bine pentru club, pentru colegii mei, pentru că, înainte de toate trebuie să fiu sincer cu mine. Dacă familia mea mergea în Argentina, eu nu puteam sta aici fără ei. Dacă plecau, eu aici jucam rău, iar asta nu era bine nici pentru echipă, nici pentru club, pentru nimeni. Am vrut să las o impresie bună, atât pentru mine, cât și pentru club, pentru toți. E decizia cea mai înțeleaptă pentru toți. Vreau să le mulțumesc oamenilor din club, colegilor, pentru că m-au ajutat să câștig atâtea trofee aici la CFR, pentru că m-au făcut cel mai bun jucător din istoria CFR-ului, pentru că singur nu aș fi reușit. Am reușit datorită echipei, a antrenorilor pe care i-am avut, colegilor mei de acum și datorită clubului care a făcut ca lucrurile să pară ușoare pentru mine, mi-a dat totul de la început și a fost extraordinar.

Voiam să vă transmit decizia mea și să vă spun că mereu ă să vă port în suflet, fără îndoială, CFR va fi mereu în inima mea, e a doua mea casă.

Vreau să le mulțumesc și tuturor oamenilor care muncesc pentru acest club. Noi nu suntem doar ceea ce vedeți la televizor, ci în spate e o echipă extrem de importantă, ei care lucrează pe utilaje, celor de la birouri, tuturor celor care muncesc pentru acest club”.

Mesajul staff-ului clubului pentru Culio:

Luni jucăm pentru Culio, Eroul de la Roma sau oricum doriți voi, suporterii CFR-iști să îl numiți, pe unul dintre cei mai buni jucători care au îmbrăcat vreodată tricoul “alb-vișiniu”! Haideți cu toții la stadion, haideți cu toții în Gruia!

Mijlocașul nostru a luat decizia de a părăsi România din motive personale și de a se întoarce alături de familia sa în Argentina. În întreaga carieră, Culio n-a petrecut nici măcar o zi departe de soția și copiii săi, iar gândul că ar urma să stea în România fără ei l-a făcut să ia această decizie.

E o decizie care, pe noi, toți cei din Familia CFR ne întristează, pentru că ne despărțim nu doar un fotbalist extraordinar, ci de un om incredibil, un muncitor desăvârșit, un model pentru orice tânăr fotbalist, o persoană cu un caracter remarcabil.

Mulțumim, Juan! Mulțumim pentru că ai fost un exemplu pentru noi toți din club, pentru că ai venit în România, la mii de kilometri de casă să joci fotbal, pentru că ai îmbrăcat cu mândrie mereu tricoul “alb-vișiniu” și pentru tot profesionalismul de care ai dat dovadă.

Îți dorim multă baftă în tot ceea ce vei alege să faci de aici înainte, fie că o să mai joci fotbal în Argentina, pentru că știm că o poți face încă la un nivel ridicat, fie că vei alege cariera de antrenor. Noi ne dorim să revii într-o zi în Gruia și din postura de antrenor pentru că CFR și Clujul vor fi mereu casa ta.

Pentru meciul cu Astra, intrarea spectatorilor va fi liberă, iar cei care și-au achiziționat deja bilete își vor primi banii înapoi. Haideți să cântăm cu toții pentru Culio la ultimul său meci în Gruia!

Juan Emmanuel Culio este născut în 30 august 1983, în localitatea argentiniană Mercedes din Buenos Aires și și-a început cariera pentru formația argentiniană Flandria în 2002. A mai trecut pe la Almagro (2004-2005), Independiente (2005-2006), Racing Club (2006-2007).

A venit la CFR Cluj în 2007, unde a evoluat până în 2011, având 107 partide în tricoul vișiniu. A mai trecut pe Galatasaray, Orduspor, Mersin İdmanyurdu, Deportivo la Coruna, Al Wasl, Las Palmas, Zaragoza, Mallorca, iar în 2017 a revenit în România, la CFR Cluj.

Are în palmares patru titluri cu CFR Cluj (2007-2007, 2009-2010, 2017-2018, 2018-2019), trei Cupe ale României (2007-2008, 2008-2009, 2019-2010), două Supercupe ale României (2009, 2010, 2018). Mai are și o Supercupă a Turciei cu Galatarasay în 2012.

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *