Cupa rămâne la Cluj! U-BT învinge CSM Oradea în ciuda revenirii pe final a bihorenilor și recâștigă trofeul pierdut în 2019

U-BT Cluj-Napoca s-a impus în finala Cupei României în fața campioanei CSM CSU Oradea, scor 68-61, și își adjudecă a patra cupă din ultimii 5 ani!

U-BT: Kerron Johnson-Nandor Kuti-LJ Peak-Donatas Tarolis-Darko Planinic

CSM Oradea: Giordan Watson-Kris Richard-Tudor Fometescu-Nikola Markovic-Dragan Zekovic

În fața unei săli arhipline, U-BT s-a instalat la conducerea jocului de la început, având la un moment dat peste 10 puncte avans, 23-9, în urma aruncărilor libere transformate de Karlo Zganec.

Orădenii s-au apropiat treptat pe fondul unui joc ofensiv mai solid decât în primul sfert, 26-24, dar nu au putut trece în avantaj, Clujul fiind capabil să refacă o diferență de două posesii până la pauză, 34-29.

Planinic (10) și Markovic (8) au fost liderii echipelor lor după 20 de minute, pivotul clujenilor având și 4 recuperări în dreptul numelui său.

U-BT s-a desprins din nou cu ușurință în sfertul al treilea, pe care l-au terminat cu 59-41 și revenirea Cupei României pe malul Someșului părea din ce în ce mai aproape.

Oradea a început ultimele 10 minute cu un „run” de 6-0, banca tehnică a Universității fiind nevoită să ceară timp de odihnă. Patrick Richard a oprit seceta de aproape 5 minute a gazdelor cu un „and one”, pentru 62-49.

Finalul a fost tensionat, cu ambele echipe ratând ocazii bune sub panou, iar U-BT și-a menținut avansul format pe parcurs, câștigând cu 68-61, scor stabilit de Patrick Richard.

Fanii au rămas în sală minute bune după terminarea jocului, sărbătorind alături de favoriți primul trofeu din acest sezon competițional. Competiția internă va lua o pauză până la începutul lunii martie, perioada următoare fiind dedicată echipei naționale.

Darko Planinic a fost cel mai bun marcator pentru clujeni, cu 17 puncte și 6 recuperări, urmat de Patrick Richard (16 puncte, 6 recuperări) și Kerron Johnson (11 puncte). De la Oradea s-au remarcat Kris Richard (16 puncte, 7 recuperări, 6 intercepții), respectiv Nikola Markovic și Dragan Zekovic cu câte 12 puncte.

Donatas Tarolis, MVP-ul finalei

Lituanianul ce evoluează pe poziția 4 la U-BT a fost ales cel mai bun jucător al finalei Cupei României. „Doni” a strâns 10 puncte, 7 recuperări și 6 capace, fiind o piesă importantă în jocul defensiv gândit de tandemul Silvășan-Vujosevic.

Bucsi Krisztian

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *