Secretomanie și incertitudine totală la FC Universitatea Cluj. Mai lucrează cineva în acest club?

Dacă alte cluburi de fotbal din România și-au reluat antrenamentele după pandemia de coronavirus, majoritatea au început să se miște pe piața transferurilor, să își întărească loturile, să anunțe schimbări de staff sau să caute soluții de a supraviețui în acest an greu, la FC Universitatea Cluj continuă să fie liniște și să domine incertitudinea, în care nu știe stânga ce face dreapta. Și vorbim de o echipă cu pretenții ca și „U” Cluj, clubul care a avut cel mai mare buget din eșalonul secund, nu de Sportul Snagov.

Suntem în a zecea zi din luna iunie 2020 și nimeni nu a comunicat în mod oficial vreo decizie importantă pentru viitorul echipei, iar suporterii se întreabă, pe bună dreptate, dacă mai lucrează cineva în clubul acesta.

Toată suflarea U-istă așteaptă cu sufletul la gură noi vești, care, aparent, nu par să vină dinspre cei care conduc destinele Simbolului.

Echipa se confruntă cu probleme financiare evidente după ce finanțările de la Consiliul Local și Consiliul Județean au fost blocate, iar sponsorii și-au redus drastic sau chiar tăiat bugetele. Ba mai mult, compania clujeană Electrogrup nu mai figurează pe lista de sponsori din motive necunoscute. Astfel, „U” a ajuns să plutească în derivă așteptând un colac de salvare care să o scoată la liman.

Stimate domnule președinte-invizibil, Radu Constantea, conduceți CA-ul acestui club care a trecut de 100 de ani de tradiție, aveți o responsabilitate foarte mare, mai aveți vreo implicare la cârma lui sau v-ați retras? Dați-vă demisia oficial dacă nu mai aveți chef de”U”, oricum funcția de președinte de echipă de fotbal vă este o pălărie prea mare. Retrageți-vă că oricum drumul spre stadion l-ați uitat demult și va trebui să activați waze-ul pentru a ajunge acolo.

Domnule director general Daniel Stanciu, ce rol aveți în acest club, că încă nu am văzut niciun rezultat al experienței dumneavoastră fotbalistice cu care vă place să vă lăudați atât de mult și pare că ați venit la „U” doar să mai bifați un angajator în CV-ul dvs. stufos de echipe pe unde ați mai făcut figurație? Știm că e frumos la Cluj, e o atmosferă plăcută pe terasele din centru, dar dacă nu vreți să plecați de la „U” ca și Ana Maria Prodan, alungat pe ușa din dos, atunci cred că ar trebui să aveți mai multă atitudine și implicare. Vedeți că aici la „U” nu e liniștea lojei din Gruia și poate că ar trebui să îi dați un telefon doamnei impresar AMP și să vă povestească nițel despre experiența ei ca și conducător al „șepcilor roșii”, mai ales despre episodul când i-au intrat în birou niște băieți mai duri din peluză pentru a-i cere socoteală pentru rezultatele slabe ale echipei.

Starea de urgență s-a terminat demult, nu ne trezim și noi să mai muncim ceva și pentru „U”? Imediat se dă startul unui nou sezon din liga a doua și iar o să ne prindă nepregătiți și vom ajunge să plângem pentru încă un sezon ratat.

Reunirea lotului a fost anunțată de către directorul general Daniel Stanciu la televiziunea unde este angajat și va avea loc cândva la începutul lunii iulie, nicidecum pe cale oficială așa cum era profesionist. Încă o dovadă a amatorismului din fruntea Universității Cluj.

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *