Cea mai rapidă atletă a României e și cea mai sexy!

Marina Baboi, campioana națională în probele de 60, 100 și 200 metri, are în palmares până la vârsta de 21 de ani, 178 de medalii dintre care 133 sunt de aur.

Are doar 21 de ani și se poate lăuda cu un palmares impresionant în atletism, în una dintre cele mai dificile probe, cea de sprint!  Marina Baboi, cea mai rapidă atletă a noastră din ultimii 2 ani, are în vitrina casei părinților ei un număr mare de medalii: 178, dintre care 133 sunt de aur, 36 de argint și 11 de bronz. Sportiva spune că cel care se ocupă de trofeele sale este tatăl său!

„Acasă la Buzău sunt toate medaliile mele, pentru că părinții mei sunt niște colecționari înrăiți, toate sunt așezate frumos, în vitrine, este un adevărat altar acolo când intri în sufragerie, sunt la Buzău, eu nu am acces la ele. Tata e șeful lor, el coordonează toate lucrurile” – Marina Baboi, campioană națională în probele de 60m, 100 m și 200m.

2019, cel mai bun an din carieră

Marina își amintește cu nostalgie cum a fost pentru ea 2019, an în care a participat la 45 de concursuri și a câștigat 24 de medalii de aur!

„A fost de departe cel mai bun an al meu, a fost cel mai bun an al meu și pe plan internațional, am reușit să ajung în prima mea finală europeană la 200 de metri, lucru pe care nu l-am mai reușit până acum și m-am bucurat extraordinar. De departe, cel mai bun lucru pe care l-am realizat eu până acum” – Marina Baboi, campioană națională în probele de 60m, 100 m și 200m. 

În august va participa la primul concurs din 2020

După o jumătate de an din 2020, în care majoritatea sporturilor au fost puse pe pauză, pentru Marina a venit și prima veste bună: peste două săptămâni va participa la primul ei concurs de după pandemie.

„Am emoții de acum, sunt foarte entuziasmată pentru că anul trecut în perioada aceasta sezonul se apropia de final, iar eu abia acum încep. Am foarte mari emoții și sunt extraordinar de încântată că o să înceapă” – Marina Baboi,  campioană națională în probele de 60m, 100m și 200m.

Singurul regret pe care îl are este acela că va fi prima dată când părinții ei nu vor putea veni să o vadă la concurs, deoarece competiția va fi fără spectatori, așa cum impugn noile regulile.

„Părinții mei sunt foarte aproape de mine, dar ei au fost tot timpul acolo, ei m-au împins și m-au susținut, am plecat de acasă la o vârstă foarte fragedă și ei au fost de acord, s-au sacrificat mult pentru mine și le mulțumesc. Ce mă doare pe mine e faptul că părinții mei nu vor fi în tribună, nu neapărat restul spectatorilor, dar ei au fost absolut de fiecare dată în tribună, oriunde aș fi concurat și faptul că ei nu vor putea fi lângă mine e destul de dificil” – Marina Baboi, campioană națională în probele de 60m, 100m și 200m.

În starea de urgență nu a întrerupt nici o zi antrenamentele

Marina se bucură enorm că va participa la primul ei concurs din 2020 și spune că atât în starea de urgență cât și în cea de alertă ea s-a pregătit! 

Sportiva are două antrenamente pe zi, unul dimineața și unul după-amiaza și nu se abate de la programul ei. 

„Eu nu m-am oprit nici măcar o zi pe perioada acestei carantine, noi ne-am antrenat în fiecare zi , chiar de două ori pe zi. Am reușit să mergem undeva în afara Bucureștiului, eu și antrenoarea mea, ne-am antrenat pe câmpuri, pe unde am putut. A fost foarte dificil, nu am crezut că o să mai concurăm anul astă și mă bucur foarte tare că încep competițiile și că reușesc să iau startul” – Marina Baboi, campioană națională în probele de 60m, 100 m și 200m.

Visul ei: să ajungă la Olimpiada din 2024

Tânara face atletism de la 9 ani și până acum a reușit să strângă un număr impresionant de medalii și de trofee! Deține recordurile Jocurilor Balcanice U20 la 60 m și 100 m și recordul Jocurilor Balcanice U18 la 100 m. Are 57 de titluri de campioană națională, 11 de vicecampioană și 3 medalii de bronz la finalele naționale la categoriile de vârstă Juniori, Tineret și Seniori. Este finalistă europeană U23 în proba de 200 m la Gavle în 2019, are în palmares o semifinală mondială în proba de 100 m U20 la Tempere în 2018 și 7 semifinale europene la U23, U 20 și U18 în probele de 100m, 200m, 4x100m și 4x400m. Este de 6 ori campioană internațională a României. Marina are și o dorință pe care ar vrea să și-o împlinească!

„Mi-aș dori să ajung la Olimpiadă la un moment dat, este un lucru extrem de greu dar continui să visez la lucru ăsta și să muncesc pentru el” – Marina Baboi, campioană națională în probele de 60m, 100m și 200m.

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *