Final de meci dramatic și înfrângere în ultimul minut pentru echipa de rugby. „U” a fost la câteva secunde de prelungiri cu Dinamo

După cum era de așteptat, duelul dintre U Cluj și Dinamo a adus un joc strâns în al doilea sfert de finală din SuperLiga CEC Bank la rugby masculin. Bucureștenii au avut câștig de cauză cu un eseu în ultimul minut, pentru a se impune cu 20-13!

Partida de la Brașov, de pe Stadionul Nova, a început sub semnul echilibrului, cu posesii schimbate în ambele părți după unele greșeli neforțate.

Scorul a fost deschis de Tudor Bratu în minutul 16, în urma unei lovituri de pedeapsă pentru Dinamo (0-3). Peste patru minute însă Daniel Bumbac a greșit, oferind șansa clujenilor să egaleze, iar Ovidiu Melniciuc a profitat de șansa ivită, transformând și el o lovitură de pedeapsă (3-3, min. 20).

Dinamo a rămas mai periculoasă pe atac, beneficiind de o margine bună, din care s-a format mai apoi o grămadă bine organizată. Scăpând câțiva metri în față, dinamoviștii au desfăcut decisiv apărarea lui „U” cu o serie de pase reușite, iar Lado Miminoshvili (min. 24) și-a trecut în cont primul eseu al meciului, pentru ca Bratu să transforme ulterior pentru 3-10 în favoarea „roșiilor”.

Foto: Facebook Federația Română de Rugby

O altă greșeală importantă s-a consemnat din nou în tabăra lui Dinamo, când Onofrei a adus-o pe U Cluj aproape zona protejată. În urma unei margini, studenții nu au putut desface defensiva bucureștenilor, dar rămân la 5 metri de eseu înainte să scoată balonul din nou în lateralul terenului. Melniciuc transformă a doua lovitură de pedeapsă și la pauză se intră cu 10-6 pentru Dinamo. Până la finalul primei părți, Ionuț Mazăre (min. 35) avea ocazia să reducă diferența pentru „U”, dar lovitura lui de pedeapsă de la peste 50 de metri a ratat de puțin ținta.

La fel ca și în prima parte, Dinamo a fost mai aproape de puncte, ducând scorul rapid la 13-6, prin Bratu.

Prezentă ultima dată în semifinalele ligii în 2003, U Cluj nu a renunțat, iar Alexandru Banu a reușit primul eseu pentru echipa sa, 11-13, cu Melniciuc transformând ulterior pentru a restabili egalitatea, 13-13 (min. 52).

Finalul partidei a fost și cel mai palpitant, cu Dinamo încercând de mai multe ori să puncteze decisiv, fiind mai întâi blocați de Damian Dragoș (min. 74), cu un placaj superb în ultimul moment la Dan Cârlescu. Au urmat trei grămezi la rând în favoarea dinamoviștilor, toate apărate bine de „U”, pentru ca pe a patra s-o recupereze și să trimită mingea în margine.

Bumbac aruncă bine pentru Dinamo, trupă a cărei presiune dă roade și jucătorii împing decisiv spre eseu, reușit de Coșereanu (min. 80), cu transformarea ulterioară venită de la Bratu.

S-a terminat 20-13 în favoarea lui Dinamo, care se impune în ultimele secunde și merge în semifinale, unde va juca cu CSM Știința Baia Mare. De cealaltă parte, studenții ratează ocazia să se bată pentru medalii după mai mult de un deceniu, fiind la o posesie de trimiterea meciului în prelungiri.

Foto: Federația Română de Rugby

Dinamo București – CS „U” Cluj 20-13 (10-6)

Dinamo: 1.Petru Tamba, 2.Daniel Bumbac, 3.Cosmin Manole, 4.Ionuț Macoveanu, 5.Andrei Toader, 6.Sorin Coșereanu, 34.Alexandru Mitu, 8.Johannes Van Herden, 9.Tudor Bratu, 10.Cristian Onofrei, 12.George Iacob, 27.Lado Miminoshvili, 11.Dan Cârlescu, 14.Marius Chiriac și 15.Marian Ispir. Antrenor: Cosmin Rațiu

U Cluj: 1.Paul Petucher, 2.Darius Plăcintar, 3.Alexandru Telesa, 4.Claudiu Curcă, 5.Vlad Rotar, 6.Vasile Dragoș, 7.Marius Ferariu, 8.Vlad Toma, 9.Vlad Bocăneț, 10.Ovidiu Melniciuc, 12.Alexandru Banu, 13.Dragoș Damian, 11.Daniel Barna, 14.Paul Herman și 15.Ionuț Mazăre. Antrenor: Horea Hîmpea

Foto: Brădeanu Photography

Bucsi Krisztian

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *