Cu Minteuan pe bancă, „rossonerii” din Banat s-au dezlănțuit și i-au provocat lui „U” Cluj prima înfrângere din „era Enache”

Clubul de fotbal FC Universitatea Cluj a revenit în lupta pentru play-off-ul ligii secunde după două meciuri în care a fost nevoită să stea din cauza infectărilor cu COVID-19. Fără antrenorul Costel Enache pe bancă, depistat și el pozitiv, „studenții” clujeni au fost învinși cu scorul de 2-1 (1-0) de CSM Reșița, pe stadionul „Mircea Chivu”, într-o partidă care a contat pentru etapa a 12-a.

La prima acțiune cursivă la poarta clujenilor, Laurențiu Buș a trimis o centrare plasată în careu, de unde tânărul atacant de 18 ani, Adrian Ionuț Ilie, a câștigat duelul aerian cu experimentatul Laurențiu Rus și l-a învins pe Vâtcă cu o reluare cu capul din patru metri la colțul scurt: 1-0 (17).

„U” a avut un moment bun de joc în minutul 22, reușind să obțină 3 cornere consecutive la poarta gazdelor, dar defensiva reșițenilor au menținut siguranța. În urma unui corner executat scurt, Ștefănescu a centrat în fața porții pentru Luchin, care s-a înălțat perfect dintre doi adversari și a reluat din 5 metri, cu capul, peste transversală (37).

Laurențiu Buș a reluat cu capul puțin pe lângă poartă în urma unei centrări a lui Asaftei (52).

În minutul 62, secundul Cătălin Munteanu a efectuat o triplă schimbare, Dorin Goga, Cătălin Ștefănescu Daniel Novac le-au lăsat locul lui Alexandru Pop Carol Taub și Sergio Ribeiro.

La prima atingere a balonului după ce a intrat pe teren, Sergio Ribeiro a și avut prima situație de gol, acesta s-a desprins bine din marcaj și a reluat cu capul spre poartă din centrarea lui Alex Pop, dar portarul Cobrea a reținut (64)

CSM Reșița a făcut 2-0 în minutul 74 după o „torpilă” a lui Cristian Danci din marginea careului, mingea s-a dus ca o ghiulea prin defensiva Universitășii direct sub bara transversală.

Intrat în minutul 62 în locul lui Goga, Alexandru Pop a schimbat dinamica jocului alb-negrilor și a reușit să producă deranj în defensiva reșițenilor în repetate rânduri. Mijlocașul a profitat de o eroare în apărarea gazdelor și și-a trecut numele pe lista marcatorilor, reducând din diferență cu un șut foarte bine plasat din marginea careului care s-a dus la colțul lung: 2-1 (85).

Universitatea Cluj pleacă învinsă de la Reșița după un joc haotic în care s-a simțit lipsa de meciuri oficiale și rămâne pe locul 7 în clasamentul ligii secunde, cu 17 puncte.

CSM Reșița este pregătită de antrenorul clujean Alin Minteuan, care este la a doua victorie consecutivă pe banca bănățenilor.

Următorul joc oficial al Universității Cluj va fi restanța cu Rapid București, joi, 19 noiembrie, de la ora 21:30.

Echipele de start:

CSM Reșița: Cobrea – Dudea (cpt.), L. Acka, Szijj, Danci, Breșneni, Dat (Vasiu, min. 77), Dumitraș (Chera, min, 61), L. Buș, Astafei (Matulevicius, min 77), I. Ilie (Bagherea, min. 70)
Rezerve: Zimmermann – D. Ciobanu, Vasiu, Rasoveanu, N. Popescu, Chera, Brînzan, Matulevicius, Bagherea
Antrenor: Alin Minteuan

„U” Cluj: Vâtcă – Neciu, Luchin, Gabi Tamaș (cpt.), L. Rus (Inacio, min 75) – Novac (Ribeiro, min. 62), Telcean (Negrean, min. 75), Ștefănescu (Taub, min. 62), Bg. Barbu, Mâneran – Goga (Al. Pop, min. 62)
Rezerve: Muțiu – Al. Pop, Taub, Inacio Miguel, Negrean, I. Filip, Andr. Mureșan, Ribeiro, Moraru
Antrenor: Costel Enache

Cartonașe galbene: Breșneni (29) // Luchin (47)

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *