„U” Cluj a împlinit 101 ani

Trecuse războiul, iar odată cu acesta se abătuse și norul suferinței și al ororilor ce se năpustise asupra țării noastre. La 1 decembrie 1918 România a devenit „dodoloață”, s-a produs desăvârșirea statului național român prin unirea tuturor provinciilor locuite de români, aflate sub o stăpânire străină.

Un an mai târziu, la granița dintre toamnă și iarnă, într-un oraș cuprins de entuziasmul și optimismul spritelor tinere, s-a născut un nou Ideal. Din lupta perseverentă și dârză a părinților Simbolului, la Cluj, exact acum 101 ani s-a scris prima filă din povestea Universității.

Pe 23 noiembrie 1919, presa clujeană venea cu următorul îndemn: „cu căldură patriotică la fieștecare tânar universitar român să-și țină de o sfânta datornița de a se înscrie în listele sportive care se află la Secretariatul Universitatii”.

Anii au trecut, iar echipa „studenților” a crescut și a înrădăcinat în inima orașului o idee, o cultură și un spirit care a rezistat peste războaie și epoci întunecate. Acest spirit este mai viu ca oricând datorită miilor de suflete care îndrăgesc și susțin Universitatea Cluj.

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *