Începe numărătoarea inversă, 4 finale au rămas pentru CFR Cluj: „Noi ne jucăm toate meciurile la capacitate maximă”

CFR Cluj intră luni pe ultima turnantă a campionatului, patru meciuri de foc pe care clujenii le vor disputa într-un interval de 17 zile. Cu doar două puncte avantaj față de FCSB, echipa lui Edi Iordănescu este la mâna ei în lupta la titlu. Pentru a fi siguri de al 4-lea campionat consecutiv ardelenii trebuie să învingă tot ce au în cale în aceste ultime patru etape.

Primul adversar din această serie este unul foarte incomod, Sepsi Sfântu Gheorghe, echipă care a bătut atât pe FCSB cât și pe Craiova în acest play-off. Covăsnenii vin în Gruia de pe locul 4 al clasamentului . CFR a obținut o victorie scurtă în ultima etapă, 1-0 la Clinceni, însă echipa lui Iordănescu putea să marcheze mai multe goluri în prima repriză. Eficiența în fața porții rămîne în continuare un impediment pentru clujeni.

Sepsi are un moral excelent după ce a diminuat semnificativ șansele Craiovei la titlu în ultima etapă. Victoria cu 2-0 a echipei din Sf. Gheorghe a îndepărtat oltenii la 8 puncte de liderul CFR. Această victorie de pe teren propriu a fost meritată pe fondul unui joc bun, unul dintre marcatori fiind chiar tânăra speranță a CFR-ului Claudiu Petrila, care va reveni în Gruia la începutul sezonului următor și va fi o piesă de bază a clujenilor având în vedere regula u21

Ultima înfruntare dintre cele două formații a avut loc pe 21 aprilie pe terenul lui Sepsi. Victoria a fost adjudecată de clujeni dintr-o lovitură de la 11 metri transformată de Ciprian Deac, penalty acordat după un henț în careu al lui Dimitrov. CFR a fost dominată în acea partidă dar a rezistat asalturilor ofensive purtate de covăsneni și s-a întors acasă cu cele trei puncte.

Meciul dintre CFR Cluj și Sepsi SF. Gheorghe se va disputa luni seara, de la ora 19:00, pe stadionul DR. Constantin Rădulescu din Gruia.

Edi Iordănescu despre partida de luni:

”E o echipă care a arătat că are resurse, are mijloace, e o echipă care ne-a făcut probleme mereu. Nu mă aştept la altceva decât la un joc la fel de dificil cum au fost şi ultimele două”

Antrenorul clujenilor a vorbit și despre presupusele alianțe din play-off:

„Cu toate că eu cred ca sistemul play-off/out este unul bun, sunt și aspecte negative, unul dintre ele ar fi că apar diferite suspiciuni. Pentru că sunt echipe care intră în play-off și nu au șanse la prea multe, și atunci, fie că lasă garda jos într-un mod voit sau nevoit, poate și pentru că e o relaxare sau o automulțumire, ies suspiciuni.

Eu nu am dovezi în sensul acesta și nu pot să mă pronunț. Ceea ce pot să spun e că bag mâna în foc pentru tot ceea ce facem noi. Va spun cu mâna pe inimă că noi ne jucăm toate meciurile la capacitate maximă și nu am simțit niciodată din partea adversarilor o neimplicare. Pentru ce fac ceilalți nu vreau să bag mâna în foc, pentru că nu vreau să risc în niciun fel, asta nu înseamnă că acuz pe cineva”

Daniel Kerekes

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *